Priznanje za roman „Priča o Lari“: NAGRADA „SIMA CUCIĆ“ ZA NADU KLJAJIĆ

08/05/2017

NAGRADA „SIMA CUCIĆ“ ZA NADU KLJAJIĆ
Na nedavno održanoj manifestaciji X jubilarnog „proleća Sima Cucića“, književnica Nada Kljajić iz Barande dobila je Plaketu za svoj novi roman namenjen deci „Priča o Lari“ u izdanju BKC iz Novog Miloševa.

Nagrade i Plakete „Sima Cucić“ su u poslednjih 10 godina dobili mnogi eminentni pisci i kritičari dečije književnosti: prof.dr Jovan Ljuštanović, prof. Dr Spasoje Grahovac, prof. Dr Predrag Jašović, prof.  Dr Milutin Đurićković, mr Milica Jeftimijević Lilić, Timoti Džon Bajford, Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Đoko Stojičić, Gordana Maletić i drugi. Sima Cucić važi za rodonačelnika književne kritike i kritike književnosti za decu u Srba.

Nada Kljajić je književnica, slikarka i učiteljica koja živi i radi u Barandi. Do sada je objavila osam knjiga, od toga četiri romana za decu. Za roman „Pisma Andriji“ je dobila 2014. godine drugu nagradu „Dositejevo pero“ u Beogradu, dva puta je dobila treću nagradu za autorski lutkarski tekst 2016. i 2017. godine u Novom Sadu, nosilac je prestižnog zvanja „Učitelj +“  koje dodeljuje Udruženje vojvođanskih učitelja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije