Saopštenje Forum žena LSV Opovo: MEĐUNARODNI PRAZNIK ŽENA

08/03/2014

MEĐUNARODNI PRAZNIK ŽENA
Opovo, 08. mart 2014
Povodom 8 marta, praznika žena opovački Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovao je jutros u Opovu na pijaci akciju kojom je sugrađankama čestitao praznik. Žene iz Foruma uz pomoć svojih kolega ligaša delile su građankama Opova flajere koji su prigodno simbolično bili u obliku cvetića, podsećajući ih istovremeno na predstojeće izbore.
Ova akcija pod nazivom “Mi želimo da čujemo Vas” omogućila je našim sugrađankama da anonimno na papirićima koje su dobile izraze svoje želje, sugestije, pohvale ili kritike koje su ostavile aktivistima Lige.
Predsednica opovačkog foruma žena Slavica Đurović čestitala je svim ženama opštine Opovo praznik i iskoristila priliku da podseti na težak položaj žena u Srbiji.
Opštinski odbor LSV Opovo svim ženama naše opštine čestita 8. mart.

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležava Međunarodni dan žena kao podsetnik na očigledne razlike koje postoje. Zbog toga još uvek nemamo razloga za slavlje,ističu u Forumu žena. Između ostalog,razlike u broju žrtava porodičnog nasilja, pošto žene prednjače! Zalažemo se za nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku diskriminacije i nasilja nad ženama. Jedino tako ubicama neće biti smanjivane kazne ili poništavane presude, a porodice žrtava neće morati pravdu tražiti protestima ispred sudova. Političke institucije moraju imati sluha za žrtve nasilja i zastupati žene, kao što žene moraju biti uključene u sve procese donošenja odluka.
Razlike su u broju nezaposlenih, budući da je žena više na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje!
Moraju se prevazići razlike u primanjima i obezbediti ravnomeran profesionalni i porodični život, kako za muškarce tako i za žene.  Republički zavod za statistiku je na osnovu Ankete o radnoj snazi iz aprila 2013. godine saopštio da je stopa nezaposlenosti muškaraca 22,3%, a za žene 26,5%) naveli su iz Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine
Liga socijaldemokrata Vojvodine se bori za veću i glasniju ulogu žena, više prava i poštovanje potreba. Zahvaljujući Ligi socijaldemokrata Vojvodine, u Zakon o izboru narodnih poslanika je unet amandman o garantovanih 30% manje zastupljenog pola. Zalagaćemo se da novi saziv parlamenta radi na tome da najmanje ovaj procenat žena bude i u izvršnim organima, kao i drugim nivoima javnog i političkog života.
Poruka sugrađankama je da glasaju za one koji su slušali potrebe žena i radili sa njima, tako da sve izabrane poslanice u Narodnoj skupštini nakon 16. marta zaista budu predstavnice svih žena!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije