Uređenje opovačkog parka: NOVA PEŠAČKA STAZA KROZ BOTANIČKU ALEJU

26/04/2017

NOVA PEŠAČKA STAZA KROZ BOTANIČKU ALEJU
Opovo, 26. april 2017;
Sadržajno botanički ispunjen raznovrsnim listopadnim i zimzelenim drvećem i okružen sa dve crkve, galerijom, zgradom vile „Mis HelenA“ i sportskim terenima, park je decenijama bio ukras Opova. Međutim, aktuelnim radovima na uređenju pešačke infrastrukture, ovaj park, ne samo da dobija novi sjaj, već će biti na ponos Opovčana i naše opštine.

Nakon nabavke i montiranja parkovskog mobilijara i javne rasvete, a nedavno završetka postavljanja behaton ploča duž trotoara od košarkaškog igrališta do pravoslavne crkve, radovi na uređenju pešačkih staza se nastavljaju. Ovih dana radi se nekadašnja zemljana staza od Centra za socijalni rad do pravoslavne crkve, za koju se inače smatra da je najlepša staza u parku jer prolazi kroz aleju lipa i drugog listopadnog drveća. Postavljanjem behaton ploča ova staza, kao i ceo park, osim funkcionalnosti puno dobijaju i na estetici.

– Sa napredovanjem ovih radova opovački park svakog dana dobija novi izgled i sjaj. Dobro je imati lepo uređen i održavan park, prvo zbog nas samih, ali i zbog turista i svh onih koji nam dolaze u goste ili prolaze kroz Opovo jer naše mesto je slika nas samih. Planiramo da ovaj projekat nastavimo uređivanjem i ostalih staza koje su pod običnim betonom i uglavnom su „propale“, kao i sa sanacijom oštećenog mobilijara i javne rasvete, izjavio je prilikom današnjeg obilaska terena predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Istovremeno vrši se zamena 48 dotrajalih i oštećenih stubova javne rasvete, postavljaju novi kandelabri duž aleje, menjaju sijalice i betoniraju postamenti gde je to potrebno. Projekat uređenja opovačkog parka izvodi Javno preduzeće „Mladost“ Opovo sa podizvođačem firmom „Gras“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije