Pomoć za interno raseljena lica: POTPISAN UGOVOR O KUPOVINI SEOSKE KUĆE

18/04/2017

POTPISAN UGOVOR O KUPOVINI SEOSKE KUĆE
Opovo, 18. april 2017;
U kabinetu predsednika opštine Opovo danas je potpisan ugovor kojim se regulišu međusobna prava, obaveze i odgovornosti ugovorenih strana u postupku dodele pomoći Korisniku za poboljšanje uslova stanovanja kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i kroz dodelu pomoći u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne kuće za interno raseljena lica.

Komesarijat za izbeglice i Opština Opovo zaključili su Ugovor o saradnji na realizaciji dodele pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu kupovinom seoske kuće sa okućnicom, kojim je Opštini Opovo dodeljen iznos od 1.263.500 dinara uz učešće Opštine Opovo u iznosu od 66.500 dinara. Od ukupnog iznosa za kupovinu kuće sa okućnicom namenjeno je 1.150.000, a za nabavku građevinskog materijala za popravku i adaptaciju predmetne seoske kuće 180.000 dinara. Sredstva koja se daju korisniku su bespovratna.

Nakon potpisivanja ugovora, predsednik opštine dr Zoran Tasić, novom vlasniku kuće je poželeo puno sreće i istakao da je u toku realizacija Ugovora o grantu u okviru Regionalnog stambenog programa u republici Srbiji za otkup pet seoskih domaćinstava za izbegla lica na teritoriji Opštine Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije