Otvorena uskršnja izložba: PRVOG DANA PROGRAM IZVELI UČENICI IZ OPOVA I SEFKERINA

05/04/2017

PRVOG DANA PROGRAM IZVELI UČENICI IZ OPOVA I SEFKERINA
Opovo, 05. april 2017:
Današnjom priredbom učenika Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova i Sefkerina otvorena je tradicionalna uskršnja izložba u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu.

U programu priredbe učenici su kroz recitale, pesme i kratke pozorišne forme predstavili događaje iz Novog zaveta vezane za uskršnje događaje – Cveti (Hristov ulazak u Jerusalim), Lazareva subota, izvođenje Hrista pred Pontija Pilata…

Na izložbi su predstavljeni likovni radovi učenika iz sva četiri mesta – Opova, Barande, Sakula i Sefkerina, kao i oslikana uskršnja jaja i drugi radovi iz oblasti primenjene umetnosti, a tradicionalno svoj štand u glaeriji imao je i Aktiv žena Opovo.

Manifestacija se nastavlja u ponedeljak 10. aprila kada će se održati takmičenje u farbanju i ukrašavanju uskršnjih jaja i pisanju uskršnje priče, dok će na zatvaranju izložbe 11. aprila, program izvesti učenici iz Barande i Sakula, a dodeliće se i nagrade za najbolje radove.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije