Ljubomir Živkov u Sakulama: DOPISNICE IZ BANATA UZ TAMBURAŠKI ORKESTAR

31/03/2017

DOPISNICE IZ BANATA UZ TAMBURAŠKI ORKESTAR
Sakule, 31. mart 2017;
[vsw id=”TAnUuMWizUc” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Red priče, pa red muzike, uz dobro poznat glas i pripovedanje autora antologijskih televizijskih kolumna (komentara) Ljubomira Živkova, novinara i tamburaša, kako sam voli da kaže.

Ispunjena sala gde su pored Sakuljana poštovaoci njegove pisane reči došli i iz Idvora i Opova, pokazala je da kultura još uvek ima publiku u našoj sredini. Ispred organizatora Živkova je pozdravio Radovan Ikonov, a o njegovom književnom delu nadahnuto je govorila Ljiljana Grujić.

Poznati novinar je komplimentirao domaćinu na lepim rečima i dobroj posećenosti, što ga je kako kaže iznenadilo (ili je u pitanju samo skromnost), tek svi prisutni su večeras mogli da uživaju u predivnim kratkim pripovedačkim formama iz njegovog serijala „Dopisnica iz Banata“.

Nakon svake priče sakulski školski orkestar bi izveo po jednu pesmu, a kada se atmosfera zagrejala, na oduševljenje prisutnih bas prima se prihvatio i Živkov.

Ljubomir Živkov je svakako jedan od najoriginalnijih novinara u Srbiji, a veliku popularnost je stekao TV kolumnom „Retrovizor“ u kojoj je na kraju subotnjeg dnevnika B92 na duhovit i sarkastičan način komentarisao događaje tokom nedelje.

Razglednica iz Banata je njegov aktuelni serijal koji se emituje na RTV Vojvodina i mada je u pitanju kratka novinarska forma, većina se slaže da po svojoj književnoj snazi staje u red sa delima najznačajnijih naših književnika koji su pisali o Banatu.

Poslednjih godina piše kolumnu za dnevni list „Blic“, sajt „Istinomer“ i „Peščanik“. Izdao je dve knjige probranih dela „Groblje slonova“ i „Pikardijska terca“.

Rođen je 1952. godine u Farkaždinu, redovno nastupa sa tamburaškim orkestrom i kako sam kaže „sviram, snimam muziku za koju se nadam da će jednog dana baciti u zasenak moje novinarstvo“.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije