Rekonstrukcija staza u opovačkom parku: PARTERSKO UREĐENJE BEHATON PLOČAMA

31/03/2017

PARTERSKO UREĐENJE BEHATON PLOČAMA
Opovo, 31. mart 2017;
Nakon postavljanja behaton ploča na novom parkingu u centru Opova sličan građevinski projekat je nastavljen u neposrednom susedstvu.
U pitanju je partersko uređenje staza u opovačkom parku i centru. Danas je počela kompletna rekonstrukcija parkovske staze i trotoara od ulice Borisa Kidriča do ulice JNA (kod crkve) gde će se postaviti behaton ploče. Kako u lokalnoj samoupravi najavljuju ovo je samo početak parterskog uređenja i radovi će se nastaviti i na drugim stazama i prostorima.

Izvođač radova je javno preduzeće „Mladost“ Opovo uz podršku podizvođača.

– Kao što sam više puta ponovio, cilj nam je da naše komunalno preduzeće preuzme što više projekata čime vršimo njihovo osnaživanje, a samim tim kao budžetskog korisnika i manju ekonomsku zavisnost od lokalne samouprave. Nadam se da će oni u budućnosti biti nosioci svih važnijih kapitalnih projekata na teritoriji naše opštine, rekao je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Predsednik opštine je istakao i činjenicu da su behaton ploče, osim svoje estetske prednosti, značajno jeftinije u odnosu na štampani beton sa kojim su se radili trotoari u centru i delu parka u prethodnom periodu. Tako je kvadratni metar behaton ploča 18€, dok je ista površina štampanog betona 26€, zbog čega će se na aktuelnim projektima napraviti ušteda od oko 12.000€.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije