Fudbal – Druga južnobanatska liga 10. kolo: KANONADA U OPOVU, MINIMALAC U BARANDI

26/03/2017

u SPORT

KANONADA U OPOVU, MINIMALAC  U BARANDI
Opovo / Baranda, 26. septembar 2017;
Na premijeri prolećnog dela prvenstva Druge južnobanatske lige Zapad – grupa Sever, oba našla kluba koja su nastupala u 10. kolu zabeležile su pobede i uknjižile po tri nova boda. Sefkerinski Tempo u ovom kolu je bio slobodan.

OMLADINAC (Opovo) – POBEDA (Samoš) 9:0 (4:0); U Opovu prava kanonada golova u mreži gostujućeg golmana. Fudbaleri Omladinca su pružili odličnu fudbalsku predstavu i po završetku meča ispraćeni velikim aplauzom od strane prisutnih navijača.

Međutim, početak utakmice nije toliko obećavao. Fudbaleri iz Samoša, mada su čvrsto prikovani za dno tabele i izraziti autsajderi na svakom meču, jedini bod u jesenjem delu prvenstva osvojili su u prvom kolu upravo u susretu sa Opovčanima. I u ovaj meč ušli su otvoreno, prvih dvadesetak minuta igrali ravnopravno i imali jednu stopostotnu priliku ali je iz situacije jedan na jedan kao pobednik izašao golman Omladinca Šiđanin. S druge strane, Opovčani su u prvih 45 minuta bukvalno svaku svoju priliku kaznili egzekucijom lopte u mrežu gostiju.

Trener Nenad Rošulj postavio je formaciju u kojoj su Mosić i Grčak igrali u špicu, podršku iz veznog reda su ima davali Kostić i Predrag Rošulj, dok su na štoperskim pozicijama bili novajlije Soldatović i Marko Rošulj.

Na prvi pogodak nije se dugo čekalo. U 13. minutu, kapiten Grčak i svakako jedan od najboljih aktera meča, dobija loptu uz aut liniju sa leve strane i mada okružen sa nekoliko protivničkih igrača, brazilskim potezom petom loptu gura u prostor za Predraga Rošulja, ovaj šalje oštru loptu po zemlji u peterac, a na nju natrčava Mitić koji mlako šutira ali u suprotan ugao tako da je golman gostiju nemoćan.

Na 2:0 povisuje Grčak solo prodorom, ponovo sa leve strane kada je nanizao nekoliko defanzivaca Pobede i ukoso sa peterca neodbranjivo poslao loptu iza leđa golmana Lazareva.

Nakon 2:0 gosti su psihološki pali i prepustili inicijativu domaćinu. U 31. minutu, Mosić asistira iz auta, baca duboku loptu u prostor koju prihvata Kostić i u situaciji jedan na jedan lako rešava situaciju. Četiri minuta pre kraja poluvremena Grčak centrira sa desne strane na drugu stativu, Predrag Rošulj vraća povratnu u peterac a na loptu natrčava Čačija za 4:0.

U nastavku meča potpuno se raspala igra gostiju iz Samoša tako da su prisutni gledaoci imali prilike da vide još pet pogodaka. Za razliku od prvog poluvremena igra Opovčana je bila znatno tečnija i preciznija a tome su svakako doprinele i izmene kada su u igru ušli Rankov, Marinković i Vukelić. Posebno je bio raspoložen Rankov, koji je svojom borbenošću ali i sjajnim potezima nagrađen aplauzima navijača. Linija Grčak – Rankov – Mosić – Kostić odlično je funkcionisala kao i ofanzivno ubacivanje bekova Marinkovića i Vukelića.

Pogotkom u 53. minutu Mosić otvara reviju golova u drugom poluvremenu. Tri minuta kasnije Mosić asistira Rankovu čiji šut iz šesnaestrca golman Lazarev brani ali samo kratko odbija do Predraga Rošulja koji loptu šalje u nebranjenu mrežu. U listu strelaca upisao se i Vukelić, a tome je kumovala kardinalna greška golmana Lazareva. Vukelić visokim lukom centrira u šesnaesterac, Lazarev istrčava, u skoku je i Mosić koji mu je malo zasmetao, tako da se lopta odbija od njegovih ruku, menja pravac i završava u mreži.

Poslednjih petnaestak minuta Opovčani su igrali sa deset odnosno devet igrača ali su i pored toga uspeli da daju još dva gola indisponiranom rivalu. Prvo je iz igre bez prava zamene izašao Mosić zbog povrede, a onda je i Marinković isključen zbog drugog žutog kartona. Ipak, fudbaleri Omladinca nastavljaju sa ofanzivnom igrom i u 84. i 87. minutu preko Rankova i Kostića stižu do konačnih 9:0.

OMLADINAC: Šiđanin, Savić (Vukelić 46’), Jovanović, P. Rošulj (Marinković 59’), M. Rošulj, Soldatović, Kostić, Grčak, Mosić, Čačija (Rankov 53’), Mitić.

RADNIČKI (Baranda) – GLOGONJ 1:0 (1:0);

Minimalac u Barandi ali važna tri boda za Vrane, koje nastavljaju trku za Spartakom iz Debeljače koji ima samo bod više. Jedini pogodak na utakmici pao je u prvom poluvremenu kada je nakon prekida odbijenu loptu veteran Šušnjar smestio u mrežu gostiju.

Rezultati 10. kola: Mladost – Spartak 1911 2:8; Omladinac 1927 – Pobeda 9:0; Polet – Unirea 4:1; Radnički – Glogonj 1:0; Tempo – slobodan.

TABELA: 1. Spartak 1911 (25); 2. Radnički (24); 3. Mladost (15); 4. Glogonj (13); 5. Unirea (12); 6. Omladinac 1927 (10); 7. Polet (10); 8. Tempo (5); 9. Pobeda (1).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije