Mesna zajednica Baranda: VELIKO „SPREMANJE“ CENTRA BARANDE

20/03/2017

VELIKO „SPREMANJE“ CENTRA BARANDE
Baranda, 20. mart 2017;
Dok se u centru Sefkerinu radovi polako finiširaju, u Barandi se sve više zahuktavaju. U toku su radovi na betoniranju parking prostora i uređenju prostorija u sklopu objekta mesne zajednice, a već narednih dana startuje betoniranje novih trotoara i pešačkih staza, uređenje zelenih površina i montiranje nove javne rasvete.
Predsednik opštine dr Zoran Tasić i pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević danas su zajedno sa predsednikom Saveta mesne zajednice Baranda Momom Vujičinim i opštinskim odbornikom Milovanom Kneževićem obišli aktuelne radove, kao i lokacije na kojima će se tek raditi, razgovarali i konsultovali se sa građanima u vezi novih projekata i akcija.

Kompletan enterijer zgrade mesne zajednice je okrečen, urađena je rekonstrukcija elektroinstalacija, na ulazu objekta postavljena je nova pvc stolarija (vrata i prozori), a u toku su završni radovi na prostoriji koja je namenjena Atletskom klubu „Spartak“, koju će najmlađi atletičari iz Barande koristiti kao svlačionice.

Istovremeno, u prostorijama ogranka Opštinske narodne biblioteke, koja se nalazi na spratu zgrade mesne zajednice, užurbano se pakuju knjige i police koje će se do kraja radne nedelje preseliti u nove i funkcionalnije prostorije u prizemlju objekta nekadašnje zdravstvene ambulante, a ovu akciju će pomoći volonteri mesne zajednice i osnovne škole.

Nakon betoniranja 291,5 m² trotoara od mesne zajednice do nove biblioteke početkom marta, danas su nastavljeni radovi na betoniranju. Radi se parking prostor površine 114,5 m² ispred objekta zdravstvene ambulante i matične službe, a nakon toga biće betoniran trotoar od crkve do kraja školskog dvorišta i kolovoza, čija je površina 228 m².

Na sugestiju građana predsednik opštine je danas išao i u baranđanski atar, gde je obišao lokalitet Sigetski prelaz, kako bi determinisao kritične rupe na atarskom putu, koje će se što hitnije sanirati.

Pored pomenutih molerskih, stolarskih i građevinskih radova, ovih dana u režiji JP „Mladost“ Opovo, startuju i radovi na čišćenju i uređenju zelenih površina i montiranju dodatne javne rasvete, a uskoro se očekuju i radovi na reparaciji mini pič terena gde je prošlog meseca urađeno renoviranje ograde.

Aktuelnim radovima kao i radovima koji su sprovedeni prošlog leta i jeseni, centar Barande je dobio potpuno novi izgled, naravno, u pozitivnom smislu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije