Saobraćaj: OPREZ, PRESRETAČ NA ZRENJANINCU

27/02/2017

OPREZ, PRESRETAČ NA ZRENJANINCU
Izvor: Lobi info
Beograd/Borča 27. februar 2017
Danas je primećen presretač na Zrenjaninskom putu kod Kovilova kada je zaustavio jedno vozilo zbog prekoračenja brzine.
U pitanju je bila crna Škoda Superb, iako ova informacija ne znači previše jer policija ima nekoliko različitih automobila poznatih kao presretači.
Za one koji ne znaju na putevima Srbije već osam godina krstare presretači, brza policijska vozila bez policijskih obeležja sa reputacijom da se od njih ne može pobeći.
Njihov posao je da kontrolišu puteve na kojima se često krše saobračajni propisi, prvenstveno da uhvate i uspore neodgovorne i obesne vozače koji preteruju sa brzinom, ne obazirući se ni na ograničenje ni na opasnost kojoj tako izlažu i sebe i druge.
Samo tokom 2015. godine, presretači su uhvatili skoro 500 vozača, što načih što stranih, koji su kroz Srbiju jurili brzinama od preko 200 km na sat, a zbog raznih prekoračenja brzine uhvaćeno je više od 25.000 vozača.
U Upravi saobraćajne policije tvrde da nema tolerancije, ali se u praksi retko dešava da presretač zaustavi vozilo koje se kretalo 10 ili 20 km na sat brže od dozovljene brzine.
Presretač najčešće pretekne vozilo koje je vrši prekršaj, uključi svetlosni signal sa natpisom “POLICIJA” i “PRATI ME” na displeju koji se vidi kroz zadnji vetrobran.
Takođe, postoji i opcija da se uopšte ne zaustave nego da samo snime prekršaj, s tim što se onda pre podonošenja zahteva nadležnom prekršajnom sudu.

Zato dragi sugrađani obratite pažnju kako vozite Zrenjaninskim putem, a posebno obilaznicom od Pupinovog mosta do Zrenjaninske petlje i dalje do Pančevačkog puta, zbog famoznog ograničenja 50 km/h, ali i čestih radarskih kontrola.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

najnovije

najčitanije