Akcija „Pomozimo komšiji“: VOLONTERI MESNE ZAJEDNICE I SNS U AKCIJI

23/02/2017

VOLONTERI MESNE ZAJEDNICE I SNS U AKCIJI
Sakule, 23. februar 2017;
U organizaciji Mesne zajednice Sakule danas su volonteri Mesne zajednice i Mesnog odbora Srpske napredne stranke iz Sakula sproveli radno – humanitarnu akciju pod nazivom „Pomozimo komšiji“.

U pitanju je čišćenje stambeno neuslovnog objekta Z.L. iz Zelene ulice, osobe koja spada u kategoriju mentalno nedovoljno razvijenih osoba (MNRO). Z.L. je nedavno ostao bez oca koji je preminuo, a njih dvojica su živeli u oronuloj kući, higijenski potpuno zapuštenoj, primajući socijalnu pomoć.

Z.L. su juče posetili radnici Centra za socijalni rad Opovo i procedura o njegovom budućem statusu je u toku.

U međuvremenu, Centar za socijalni rad i Mesna zajednica Sakule, organizovali su i sproveli sahranu, a danas je organizovana pomenuta akcija, tokom koje je iz kuće izbačena i deportovana veća količina smeća. Prema rečima predsednika Saveta mesne zajednice Sakule Milorada Ješina, nakon ove akcije u planu je sređivanje i dovođenje u funkciju bar jedne sobe koja će se očistiti, okrečiti, a zatim dopremiti krevet i posteljina kako bi se obezbedili osnovni životni uslovi za Z.L.

Akciju su obišli pomoćnici predsednika opštine Nebojša Kovačević i Goran Fogl. Kovačević je tom prilikom izjavio da je ovo jedan u nizu primera socijalno ugroženih osoba koje nažalost ima u svim mestima i da će lokalna samouprava nastaviti sa svojom strategijom aktivne socijalne politike kako bi pomogla najugroženije osobe i porodice.

Ispred Srpske napredne stranke radnu akciju je vodila Vesna Stanojev, koja je istakla značaj i potrebu humanitarnog rada volontera kako bi se pomoglo onima kojima je najteže.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije