Udruženje vinogradara i vinara PUDAR: SAKULSKI VINOGRADARI OBELEŽILI ESNAFSKU SLAVU

14/02/2017

SAKULSKI VINOGRADARI OBELEŽILI ESNAFSKU SLAVU
Sakule, 14. februar 2017;
Kao i svake godine Udruženje vinogradara i vinara PUDAR iz Sakula organizovalo je proslavu povodom obeležavanja esnafske slave i svog zaštitnika Svetog Trifuna.
Sakulski vinogradari okupili su se u prostorijama Lovačkog udruženja „Ždral“ gde je rezan slavski kolač i priređen svečani ručak za članove, prijatelje i goste udruženja. Tradicionalno, prisutni proizvođači vina prezentovali su svoje proizvode, degustiralo se vino i lozova rakija, davale ocene, ponekad uz šalu i prijateljsko zadirkivanje čije je vino bolje.

Ispred lokalne samouprave na svečanosti su prisustvovali zamenik predsednika opštine Miloš Markov, pomoćnici predsednika opštine Goran Fogl i Nebojša Kovačević, kao i predsednik Skupštine opštine Dragan Ugrinov.

Prilikom obraćanja Markov je istakao značaj postojanja i rada ovakvih udruženja, edukacije ali i očuvanja tradicionalnih vrednosti i delatnosti. S druge strane, predsednik Pudara Đurica Savkov zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i finansijskoj pomoći koju je nesebično pružila i prošle i ove godine.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije