Promocija knjiga Veslina Šljivančanina: BRANIO SAM ISTINU, PORUČIO ŠLJIVANČANIN

04/02/2017

BRANIO SAM ISTINU, PORUČIO ŠLJIVANČANIN
Opovo, 04. februar 2017;
Pred nešto više od 250 prisutnih, sinoć je u potpuno ispunjenoj sali Doma kulture u Opovu, promociju svojih knjiga „Sine , budi čovek“, „Branio sam istinu“ i „Med i žuč“, održao je penzionisani srpski oficir Veselin Šljivančanin.

U knjizi „Branio sam istinu“ Šljivančanin opisuje zatvorske dane u Haškom tribunalu, ali i otkriva ponašanje drugih optuženika.

Šljivančanin je objasnio da njegova dela nisu samo epizode naše savremene istorije, već dela u kojima možemo naći manje ili više poznate činjenice.

To su reči mog naroda, rodoljuba i patriota. To sam samo napisao vaše reči. Nisam u knjizi rekao nešto novo, posebno. I ja sam jedan od vas, koji sedite u publici. Po mom mišljenju, svi su ljudi na svetu braća, ali kad svi toliko mrze i govore da Srbija ne valja, rekao sam im ko sam i šta sam. U knjizi sam napisao da sam takođe kao i vi svi rodoljubivi građani Srbije davno povukli granicu između časti i besčašća. Mi znamo šta je to. Sticajem okolnosti kojim sam živeo, shvatio sam da je nekada mnogo lakše biti jagnje među zverima, nego čovek među neljudima.

Njegova poslednja knjiga „Med i žuč“, prema rečima samog autora, govori o vremenu kada su ga svi voleli, hvalili i tapšali po ramenu, da bi ga kasnije hapsili i razbijali mu stan.

U memoarskim zapisima knjige „Sine budi čovek“ Šljivančanin opisuje iz svog ugla međunacionalne sukobe u Vukovaru.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije