Drugi Dnevnik RTS: OPOVO KAO PRIMER DOBRE PRAKSE

31/01/2017

OPOVO KAO PRIMER DOBRE PRAKSE
Opovo, 31. januar 2017;
U najgledanijoj informativnoj emisiji, drugom izdanju RTS Dnevnika, u jednom od priloga kao primer dobre prakse reči je bilo o našoj lokalnoj samoupravi, povodom čega je izjavu dao predsednik opštine dr Zoran Tasić. U pitanju je realizacija projekata i saradnja sa Ministarstvom privrede i Vladom republike Srbije, konkretno u ovom slučaju projekat Industrijske radne zone.

Lokalani akcioni plan je koncipiran u dva segmenta, a to je aktivna socijalna politika i privredni razvoj opštine koji podrazumeva otvaranje novih radnih mesta i podizanje sandarda naših građana. Da bi uopšte mogli da privučemo investitore, moramo im stvoriti elementarne uslove za to i ubediti ih da smo baš mi ta opština u koju oni trebaju da ulažu svoj novac.

Za samo nekoliko meseci uspeli smo da promenimo privrednu klimu u opštini Opovo koja je rezultirala otvaranjem prve fabrike posle mnogo godina iz oblasti drvne industriji u Sakulama, koja će zapošljavati 70 novih radnika, a 98,8% proizvoda namenjen je inostranom tržištu Grčke, Italije i Francuske.

Uz pomoć Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije uspeli smo da uradimo kompletnu projektno tehničku dokumentaciju Radne zone „Baranda“ koja se odnosi na izgardnju saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, elektro i telekominikacijskih instalacija, itd. Ukupna projektna vrednost je oko 70.000.000,00 dinara. Ove godine, na konkursu Ministarstva privrede konkurisaćemo za I fazu projekta, a to je izgradnja saobraćajnica kao najveći deo projekta čija je ukupna vrednost oko 35 miliona dinara, od čega će odnos finansiranja biti 60% ministarstvo, 40% opština. Naš zadatak je da do kraja mandata kompletno uredimo radnu zonu i pripremimo je za nova investiciona ulaganja.

Uradili smo kompletnu analizu nezaposlenih lica na teritoriji opštine Opovo koja iznosi 1225, od čega 849 lica aktivno traži posao, i naš zadatak i prioritet je da ovaj broj iz godine u godinu bude što manji.

Trenutno pregovaramo sa dva domaća i jednim stranim investitorom i očekujemo da će pregovori biti plodonosni i rezultirati otvaranjem novih radnih mesta koja će našim građanima omogućiti pravo na rad, bolji ekonomski standard i sigurniju budućnost, izjavio je povodom aktuelnih projekata predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Prilog RTS-a u drugom Dnevniku možete pogledati ovde:

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije