Udruženje žena „Zlatne ruke“ Sakule: NOVO RUHO ZA PROSTORIJE ŽENSKOG AKTIVIZMA

17/01/2017

NOVO RUHO ZA PROSTORIJE ŽENSKOG AKTIVIZMA
Sakule, 17. januar 2017;
Ruinirani prostor u objektu sakulske mesne zajednice, koji se nalazi na sporednom ulazu zgrade, dobio je novi izgled i sada je potpuno funkcionalan. U sklopu nedavnih radova okrečeni su hodnik zgrade i prostorije, pod je pokriven etisonom, montirana čajna kuhinja i uvedena struja, a prostorije će koristiti Udruženje žena „Zlatne ruke“ iz Sakula.
Tim povodom prostorije su danas obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin, a dočekala ih je predstavnica sakulskog udruženja žena Vesna Stanojev.

Radovi su realizovani zajedničkim zalaganjem i finansiranjem Opštine Opovo i Mesne zajednice Sakule. Nastavljamo da podržavamo građanska udruženja i nevladine organizacije, posebno vodimo računa o rodnoj ravnopravnosti i ženskom aktivizmu jer je to svakako interes i afirmacija cele zajednice, rekao je tokom obilaska pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević.

Ispred Udruženja žena „Zlatne ruke“ Vesna Stanojev je izrazila zadovoljstvo jer će njihovo udruženje od sada imati veoma funkcionalne prostorije.

Ove prostorije će nam zaista mnogo značiti u budućem radu. Pored druženja, na ovom mestu moći ćemo da održavamo sastanke, planiramo akcije, realizujemo projekte i radimo sve ono što čini ženski aktivizam, izjavila je Vesna Stanojev, koja se zahvalila lokalnoj samoupravi i mesnoj zajednici na razumevanju i pomoći.

Udruženje žena „Zlatne ruke“ iz Sakula osnovano je prošle godine, broji preko 30 aktivistkinja, a u oktobru 2016. godine imale su zapažen nastup na izložbi autentičnih radova i rukotvorina seoskih žena Vojvodine, koja je održana na platou ispred Gradske uprave u Zrenjaninu pod pokroviteljstvom U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Zavoda za ravnopravnost polova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije