Lep gest predsednika opštine: DEO PLATE U HUMANITARNE SVRHE

10/01/2017

DEO PLATE U HUMANITARNE SVRHE
Opovo, 10. januar 2017;
Današnjim potpisivanjem saglasnosti, deset posto od plate predsednika Opštine Opovo dr Zorana Tasića biće uplaćivano svakog meseca do isteka njegovog mandata na račun samohrane majke iz Opova Snežane Sužnjev.
Snežana i njeno troje maloletne dece žive u vrlo neuslovnom stambenom objektu i lošeg su materijalnog stanja jer Snežana zbog lečenja od karcinoma ne može da radi i privređuje. Žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, kao i pomoći prijatelja. Najstarija ćerka je sportski stipendista i trenutno živi u Subotici gde pohađa srednju ekonomsku školu i odličan je učenik. Mlađi sinovi pohađaju osnovnu školu u Opovu i idu u sedmi, odnosno šesti razred.

Silom prilika, naviknuti na tegobe, majčinu bolest i egzistencijalnu borbu, Snežanina deca su, možda prerano odrasla, ali su uvek uz nju, vredna i lepo vaspitana za primer.
Snežana Sužnjev je veoma emotivno primila ovu odluku predsednika opštine.
Veoma sam iznenađena i obradovana, ali moram reći da ovo nije prvi put da meni i mojoj deci pomaže Zoran Tasić, jer su nam on i njegova porodica pomagali i kada nije bio na ovoj funkciji. Mnogi su mi savetovali da se obratim predsedniku opštine i zvanično tražim pomoć od lokalne samouprave ali meni je bilo neprijatno da to učinim. Ova pomoć će mi mnogo značiti za lečenje kao i za sve ono što je najneophodnije za decu, rekla nam je istovremeno i uplakana i radosna Snežana Sužnjev i naglasila da ona nije jedina kojoj Zoran Tasić pomaže i da smatra da ovakvog predsednika opštine nema nigde u Srbiji.

Predsednik opštine nije previše obrazlagao svoju odluku i bio je veoma kratak.
Moj sin i Snežanina ćerka su ista generacija i druže se još od obdaništa. Pre neki dan sam saznao da se Snežana i njena porodica u ovim zimskim danima greju ložeći kartonske kutije koje nabavljaju iz obližnjih prodavnica, što me je kao roditelja i oca dvoje dece zaista pogodilo. Ovom mojom odlukom pre svega želim da ličnim primerom pokažem da humanost i solidarnost moraju biti nešto čime ćemo se i kao ljudi i kao političari rukovoditi u budućnosti.
Nakon pomoći koja je pre svega lični čin predsednika opštine i njegove porodice, lokalna samouprava će pomoći u sanaciji objekta u kojem žive, ali pre svega pružiti pomoć za ono što je najneophodnije u ovom trenutku.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije