Pripremanje božićne pečenice u Kertizu: ZASTAVA ZA MIĆU PRELDŽIJU

06/01/2017

ZASTAVA ZA MIĆU PRELDŽIJU
Opovo, 06. januar 2017;
Kao i svake godine u Kertizu se na uglu ulica Prvo novo naselje i Branka Radičevića okupljaju stanovnici ovog kraja i pripremaju božićne pečenice. Niska temperatura, a pre svega snažan i hladan vetar, ove godine su uticale na broj onih koji pripremaju pečenicu na ražnju, ali i pored toga odziv je bio solidan.

Rano jutros, pripremljena su drva, založena vatra, napravljen oganj i postavljene pečenice na ražnjeve. Pored onih neposrednih učesnika akcije, tu su i ostale komšije tako da društva ne fali. Dok se miris pečenja širi celim krajem, zagreva se kuvanom rakijom i vinom, a na posluženju je čuvena bosanska pita krompiruša, posno pecivo i kolači.

Današnju akciju posetili su predstavnici lokalne samouprave – predsednik opštine dr Zoran Tasić, zamenik predsednika opštine Miloš Markov i zamenik predsednika Skupštine Žika Nestrorović. Lokalna samouprava je za ovu akciju donirala drva za vatru, a predsednik opštine je poklonio svečanu srpsku zastavu koju je preuzeo jedan od napopularnijih Kertizanaca Mića Mitić-Preldžija.

Mića se zahvalio lokalnoj samoupravi, a svim građanima naše opštine učesnici akcije su poželeli srećne božićne praznike.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije