VII sednica Skupštine opštine Opovo: PREDSEDNIK OPŠTINE OCENIO BUDŽET KAO RAZVOJNI I SOCIJALNI

29/12/2016

PREDSEDNIK OPŠTINE OCENIO BUDŽET KAO RAZVOJNI I SOCIJALNI
Opovo, 29. decembar 2016;
Na sedmoj i poslednjoj ovogodišnjoj sednici lokalnog parlamenta usvojene su sve tri tačke dnevnog reda: Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Predloga teksta ugovora o osnivanju Regionalne razvojne agencije „Južni Banat“ doo Pančevo; Razmatranje Predloga i usvajanje Odluke o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Mladost“ Opovo; Razmatranje Predloga i donošenje Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka imenovanja direktora JP „Mladost“ Opovo.

Predsednik Skupštine Dragan Ugrinov zahvalio se odbornicima na saradnji poželevši im srećne novogodišnje i božićne praznike. Ugrinov je izneo i statističke podatke koji se odnose na broj sednica, tačaka dnevnog reda i usvojenih rešenja i odluka u 2016. godini.

Prisutnim odbornicima, članovima Opštinskog veća i rukovodiocima odeljenja opštinske uprave, obratio se i predsednik opštine dr Zoran Tasić. Predsednik opštine se osvrnuo na postignute razultate u godini koja odlazi, istakavši aktivnu socijalnu politiku, infrastrukturne radove i pregovore sa investitorima kao krucijalne u 2016. godini. Takođe, Tasić je apostrofirao činjenicu da se nakon dužeg vremena podjednako ulagalo u sva četiri opštinska naselja i da će se ova tendencija nastaviti i ubuduće.

Što se tiče budžeta za 2017. godinu, predsednik opštine ga definiše kao razvojni i socijalni.

Sve socijalne i infrastrukturne projekte na uređenju naselja i putnih pravaca nastavićemo i u narednoj godini. Jedan od prioriteta je opremanje radno – industrijskih zona kako bi smo budućim investitorima ponudili maksimalno kvalitetne uslove i na taj način obezbedili nova radna mesta. Uz konkursno apliciranje i sufinansiranje republičkih i pokrajinskih organa planiramo i one veće projekte kao što je rekonstrukcija vodovodne mreže, trafo stanice, dogradnja sportske sale, asfaltiranje ulica, sanacija lokalnih saobraćajnica, izgradnja puta Opovo – Debeljača, najavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić, čiji ćemo kompletan ekspoze objaviti u posebnom prilogu.

Predsednik opštine je odbornicima i svim građanima opštine poželeo zdravlja i sreže u novoj godini, zahvalio se odbornicima na saradnji istakavši da su njegova vrata za sve otvorena, kako za one sa dobrim predlozima, tako i za one sa kvalitetnim kritikama. Tasić se posebno zahvalio opozicionom odborniku Igoru Joviću što prisustvuje na sednicama parlamenta, bez obzira kako glasa, jer time pokazuje odgovornost i prema sebi i prema građanima koji su ga birali.

Po završetku sednice predsednik opštine i lokalna samouprava organizovali su novogodišnji koktel u Hotelu „Stari Banat“ na koji su pored odbornika i radnika Opštinske uprave Opovo bili pozvani i svi radnici javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Skupština opštine Opovo, kao i predstavnici iz privrednog i kulturnog života opštine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije