IO „Olga Petrov“ Baranda: NEDELjA ČAROLIJE ZA PRVAKE

25/12/2016

NEDELjA ČAROLIJE ZA PRVAKE
Baranda, 24. decembar 2016;
U I-3 odeljenju OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, IO „Olaga Petrov“ iz Barande, protekla nedelja od 19. do 23. dercembra zaista će ostati u lepom sećanju. Svakog dana u sklopu tematske nedelje maleni školarci su kroz razne nastavne i nenastavne aktivnosti uživali zbog predstojećih novogodišnjih praznika.

Ideja je bila da se tokom cele nedelje prvaci što više uključe u razne zabavne i edukativne procese. Tako su kroz aktivnost na ČOS-u  formirali karike od obojenog papira i spajali ih u „Lanac prijateljstva“ za ukrašavanje odeljenja. Na času muzičke kulture imali su čas sistematizacije  pomoću PP prezentacije i video bima, pod nazivom „Novogodišnji muzički kviz“, gde su  za uspešne i tačne odgovore nagrađeni diplomama. Ovom kvizu su prisustvovali i roditelji i nekolicina nastavnika. I čas matematike je bio posvećen predstojećoj Novoj godini, kroz adekvatne zabavne zadatke. Na času srpskog jezika čitale su se pesme i kratke priče na istu temu. Čas likovne kulture je protekao u oslikavanju „Novogodišnje noći“, i kreiranju sopstvenog „Novogodišnjeg venčića“ od papirnih tanjirića, tračica, perlica, vate. I izborni čas čuvari prirode je održan pod istom temom, gde su đaci vežbali svoje motoričke sposobnosti izrezivanjem belih pahuljica za ukrašavanje učionice i hola škole, kao i pripremanjem novogodišnjih čestitki za predstojeći „Novogodišnji vašar“.

Nakon nastavnih časova 23. decembra priređeno je divno iznenađenje namenjeno đacima prvacima od strane roditelja. Roditelji prvaka su se organizovali i samoinicijativno odlučili, da obraduju sve mališane prvog razreda prigodnim lepim poklonima i posetom Deda Mraza. Đaci su bili veoma iznenađeni i oduševljeni divnim gestom roditelja, koji su i na ovaj način, pokazali da žele blisko  da sarađuju sa školom i nastavnicima na obostrano zadovoljstvo. Nakon radosnog iznenađenja za prvake, u školi se održao i „Novogodišnji vašar“ gde su učenici prodavali izrađene novogodišnje čestitke i  ukrase, kao i domaće kolače koje su vredne majke napravile kako bi zimski raspust i predstojeći praznici počeli slatko, najslađe!

Srećna svima Nova 2017.godina! (N.K.)

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije