Lokalna samouprava spremno dočekuje zimu: NOVA ORGANIZACIJA ZIMSKE SLUŽBE U OPOVU

20/12/2016

NOVA ORGANIZACIJA ZIMSKE SLUŽBE U OPOVU
Opovo, 20. decembar 2016;
Danas je održan sastanak novoformirane zimske opštinske službe koja se po organizaciji u velikoj meri razlikuje od dosadašnjih. Kako navode nadležni, ona će biti, pre svega, značajno funkcionalnija, tako da se iskreno nadaju da će ove sezone biti mnogo manje problema u odnosu na prethodne godine.

S obzirom da se stvarao veliki problem kada je u pitanju putni pravac idvorka raskrsnica – Sakule – Baranda – Opovo – Japanski cvet u dužini od oko 22 kilometara, a lokalna samouprava i komunalno preduzeće nisu u finansijskoj mogućnosti da sprovedu nabavku potrebnog kamiona troosovinca čija je vrednost 40 do 50 hiljada evra, odlučeno je da se pored lokalnog komunalnog preduzeća angažuje i firma Ekogradnja, koja je preporučena od strane Grada Zrenjanina gde su prošle godine uspešno obavljali poslove zimske službe, a sa kojom Opština Opovo ima veoma uspešnu saradnju na građevinskim projektima.

Okosnicu zimske službe činiće lokalno preduzeće JP „Mladost“ Opovo sa dva kamiona, jednim utovarivačem i jednom kombinovanom mašinom, dok će Ekogradnja obavljati zimske poslove sa kamionom troosovincom, odnosno četvoroosovincom, kompletno opremljenim sa posipačem i plugom, tako da ćemo prvi put ove godine imati pet radnih mašina, rekao je predsednik opštine i koordinator zimske službe dr Zoran Tasić.

Sa svojom mehanizacijom JP Mladost će održavati put od raskrsnice Vrbovski do Sefkerina i naselje Sefkerin, zatim puteve drugog prioriteta, odnosno sporedne ulice u Opovu, kao i naselje Barandu, dok će Ekogradnja biti zadužena za putne pravce Japanski cvet Opovo i Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica. Što se tiče ulica naselja Sakule, dogovoreno je da poljoprivrednici iz ovog mesta preuzmu nadležnost sa svojim radnim mašinama, a lokalna samouprava će obezbediti plug i gorivo.

U slučaju da dođe do zavejavanja putnih pravaca na kritičnim mestima (Baranda – Sakule i Sakule – idvorska raskrsnica) radiće se sistemska evakuacija osoba kojima je neophodna medicinska pomoć specijalističkih službi (dijaliza, trudnice, itd), a u tom periodu neko od rukovodilaca biće stalno stacioniran u Sakulama.

Još jedna novina u okviru zimske službe je nadzorna služba koja će kontrolisati utrošak soli, rizle, goriva, radne sate, angažovanje radnika, tako da će se po prvi put tačno znati zašta se daju sredstva i koliki je i kakav učinak. Obaveza nadzorne službe je da se vodi građevinski dnevnik svih radova i obaveza je svih učesnika (JP Mladost i Ekogradnja) da jednom sedmično dostavljaju izveštaj o radu, utrošku agregata i angažovanju radnika

Rukovodeći tim zimske službe čine koordinator dr Zoran Tasić, šef zimske službe Slavko Mančev, zamenik šefa zimske službe Dragan Živković, dok će načelnik Policijske stanice Opovo Ilija Škorić sarađivati na terenu i sugerisati gde nastaju problemi i kritične situacije.

U ovom trenutku na lageru zimske službe JP „Mladost“ Opovo nalazi se 25 tona rizle, 35 tona soli za posipanje, tako da se zima i snežni dani dočekuju spremno poručuju iz Opštinske zimske službe i lokalne samouprave.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije