Nabavka rasnih steonih junica: RADNI SASTANAK SA SPECIJALNIM SAVETNICIMA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE

20/12/2016

RADNI SASTANAK SA SPECIJALNIM SAVETNICIMA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE
Opovo, 20. decembar 2016;
Nastavlja se realizacija projekta studijskog putovanja opovačkih stočara u Austriju. Danas je održan radni – konsultativni sastanak na kojem su specijalni savetnici Razvojnog fonda AP Vojvodine razgovarali sa zainteresovanim stočarima sa teritorije Opštine Opovo.
Naredna etapa ovog projekta podrazumeva obezbeđivanje sredstava za nabavku rasnih steonih junica iz Austrije. Dogovoreno je da se u što kraćem vremenskom roku pripremi dokumentacija i preda Razvojnom fondu Vojvodine na osnovu čega bi zasedao Nadzorni odbor i odobrio potrebna sredstva.

Za sada se još uvek barata brojkom od oko 100 steonih junica što je oko 200.000 evra koje bi se kreditno potraživale u okviru 80% ukupne vrednosti. Dobio sam uveravanja i od direktora i specijalnih savetnika Razvojnog fonda Vojvodine da problema neće biti ali da brzina odobravanja sredstava zavisi isključivo od ekspeditivnosti samih poljoprivrednika, odnosno koliko će brzo biti pripremljena neophodna dokumentacija, izjavio je povodom današnjeg sastanka predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Kako navodi predsednik opštine, naredne sedmice, dok se bude pripremala potrebna dokumentacija, u Opovu će boraviti predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine, koji će je odmah pregledati kako bi se i taj deo procesa što pre i kvalitetnije obradio i distribuirao Nadzornom odboru Razvojnog fonda Vojvodine na usvajanje. Očekuje se da nakon odobravanja dokumentacije sredstva budu operativna u roku od 20 dana, što znači da je realno očekivati da će se ovaj projekat finalizirati kupovinom junica po predviđenom planu, a to je do početka poljoprivrednog sajma.

Predsednik opštine ističe činjenicu da su lokalni stočari i dalje veoma zainteresovani za ovaj projekat, možda i više nego na početku, kao i da se za sredstva Razvojnog fonda Vojvodine javljaju i drugi poljoprivrednici ali i privatni preduzetnici iz raznih oblasti. U tom kontekstu lokalna samouprava će svim zaintersovanima pružiti adekvatnu pomoć.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije