JP „Mladost“ Opovo: VODA ZA PIĆE U POTPUNOSTI ISPRAVNA

14/12/2016

VODA ZA PIĆE U POTPUNOSTI ISPRAVNA
Opovo, 14. decembar 2016;
Kao i prethodnih godina domaćinstva naše opštine obilaze prodavci filtera za prečišćavanje vode, koji  volšebnim analizama „utvrđuju“ da pijaća voda iz lokalnog vodovoda nije dobra za piće i na taj način koriste lakovernost ljudi prodajući im svoje filtere.

Voda za piće na teritoriji Opštine Opovo u potpunosti zadovoljava sve standarde i može se bez bojazni koristiti za piće, ističu nadležni iz Javog preduzeća „Mladost“ Opovo, povodom tvrdnji prodavaca filtera za prečišćavanje da pijaća voda iz lokalnog vodovoda nije dobra za piće.

Analizu pijaće vode svakih 14 dana vrši Zavod za javno zdravlje Pančevo. Prema poslednjem uzorkovanju vode Centar za higijenu i humanu ekologiju, Odeljenje higijene Zavoda za javno zdravlje Pančevo dalo je stručno mišljenje da dostavljeni uzorci  ispunjavaju uslove propisane u članu 3 tačke 1 i 4 Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće (Sl.list SRJ 42/98 i 44/99). Direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković posebno ističe činjenicu da i uzorak sirove (neprerađene) vode ispunjava sve propisane uslove.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije