Vertikalna saobraćajna signalizacija: POSTAVLJA SE PREKO 120 SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA NA LOKALNOM PUTU

09/12/2016

POSTAVLJA SE PREKO 120 SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA NA LOKALNOM PUTU
Sakule, 09. decembar 2016;
Nakon saniranja bankina i krpljenja udarnih rupa na lokalnom putu Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica, od juče se na ovoj deonici postavlja verikalna saobraćajna signalizacija, koja će u velikoj meri doprineti povećanju bezbednosti saobraćaja.

Ćinjenica je da je na ovom lokalnom putu čija je dužina oko 15 kilometara nedostajalo oko stotinak saobraćajnih znakova. Na osnovu inicijative opštinskih odbornika i većnika iz Sakula, kao i samih građana Sakula, koji su ukazali na ovaj problem, lokalna samouprava je preduzela potrebne mere i nakon uređenja kolovoza pokrenula akciju, pronašla izvođača koji će u najkraćem mogućem vremenu obaviti ove radove kako bi putna deonica bila potpuno spremna uoči zimske sezone, a bezbednost saobraćaja bila po propisanim standardima.

Realizacija ovog projekta iznosi između 600 i 700 hiljada dinara i biće postavljeno preko 120 saobraćajnih znakova. Signalizacija se postavlja od semafora na raskrsnici u Barandi do kraja naselja, putni pravac od Barande do Sakula, kroz naselje Sakule i putni pravac od Sakula do idvorske raskrsnice. U lokalnoj samoupravi očekuju da će ovi radovi biti završeni za nekoliko dana.

Jako mi je žao što moji prethodnici nisu ovaj problem prepoznali kao prioritetan jer je u pitanju lokalni put sa nekoliko veoma rizičnih i nebezbednih deonica sa puno oštrih krivina, što je rezultiralo čestim saobraćajnim nezgodama. Saobraćajna signalizacija na ovom putu godinama nije obnavljana i mi se trudimo da to sada ispravimo, izjavio je predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić.

Na pitanje i konstataciju da se godinama unazad saobraćajni znakovi u velikoj meri kradu i prodaju kao sekundarne sirovine, Tasić kaže da to predstavlja konstantni problem ali da to nije opravdanje da se vertikalna saobraćajna signalizacija redovno ne obnavlja. Nažalost, teško je naći rešenje za ovaj problem. Lokalna samouprava je tu nemoćna i pokušaće u saradnji sa Policijskom stanicom u Opovu da iznađe neko rešenje, makar da se ova praksa smanji na najmanju moguću meru.

Ono što je po Tasiću neminovno jeste dužnost opštinskih stručnih službi da svake godine obiđu lokalne saobraćajnice i utvrde stanje kako bi se nedostajuća saobraćajna signalizacija dopunila, jer kako kaže, da se to radilo redovno, ne bi danas morali da postavljano preko stotinu novih znakova odjednom.

Godinama lokalni put Baranda – Sakule propada i ove godine mi smo se potrudili da saniramo ovu deonicu, kao bi bezbednost saobraćaja bila dovedena u normalu. Već naredne godine obratićemo se Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ i Vladi Srbije kako bi nam pomogli da na ovom lokalnom putu uradimo ozbiljnu rekonstrukciju, što bi bio jedan od kapitalnih projekata za koji će se zalagati lokalna samouprava, poručio je dr Zoran Tasić.       

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije