Konkurs o dodeli sredstava za regresiranje učenika: POTPISANI UGOVORI U POKRAJINSKOJ VLADI

05/12/2016

POTPISANI UGOVORI U POKRAJINSKOJ VLADI
Opovo, 05. decembar 2016;
Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini, po okončanom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, održano je 25. novembra 2016. godine u holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu.
25112016_njilas_ugovori_opstine-02

Skupu su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, opština i gradova s teritorije AP Vojvodine. U svom pozdravnom govoru, potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, između ostalog, rekao je da sekretarijat iz godine u godinu pomaže lokalne samouprave, a time učenike srednjih škola i njihove roditelje u regresiranju putnih troškova s ciljem njihovog obrazovanja. Rebalansom budžeta od 70 miliona i osam stotina hiljada dinara, a po konkursu iz oktobra meseca tekuće godine, sekretarijat će na osnovu potpisanih ugovora, proslediti sredstva vojvođanskim lokalnim samoupravama, opštinama i gradovima. Za regresiranje prevoza učenika srednjih škola, za ovu godinu, sekretarijat je izdvojio ukupno 187 miliona dinara. U regresiranju troškova prevoza učenika srednjih škola, u skladu sa svojim mogućnostima, učestvuju i vojvođanske lokalne samouprave.
25112016_njilas_ugovori_opstine-03

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao zamenik predsednika opštine Miloš Markov, a našoj opštini je konkursom odobren iznos od 1.498.616 dinara.

Pokrajinski sekretar je predstavio i mogućnosti investiranja lokalnih samouprava u zgrade ustanova obrazovanja, planirane za naredne tri godine. Na osnovu anketa, koje su prosleđene obrazovnim ustanovama u AP Vojvodini, dobijen je uvid u izuzetno loše stanje zgrada i objekata predškolskih, osnovnih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova, kao i đačkih domova. Na nedavno održanom sastanku predstavnika Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, postignut je dogovor o investiranju ne samo za izgradnju novih objekata, već i za popravku i saniranje zapuštenih zgrada obrazovnih ustanova. Za tu svrhu na republičkom nivou je zadužena je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Sekretar je naglasio da, na osnovu dogovora sa obrazovnim ustanovama, lokalne samouprave treba da apliciraju s projektima i urednom tehničkom dokumentacijom već na konkursu u januaru sledeće godine, a koji će raspisati pomenuta republička kancelarija.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije