Radna zona Sakule: POSTAVLJANJE ELEKTRIČNIH KABLOVA

29/11/2016

POSTAVLJANJE ELEKTRIČNIH KABLOVA
Sakule, 29. novembar 2016;
U toku je poslednja etapa radova koji se izvode povodom ugovora Fondi Exporta i Opštine Opovo, a kojim se lokalna samouprava obavezala da izvrši infrastrukturne radove na izgradnji pristupnog puta i uvođenja električne energije do proizvodnog objekta firme Fondi Export u Sakulama.
dsc_5929

Fabrici koja se gradi neophodan je kapacitet od 100kw struje, tako da su preduzeti radovi koji obuhvataju pripremu, iskopavanja kanala, postavljanja i povezivanja kablova.

Potpisivanjem trojnog ugovora između Opštine Opovo, Agros doo Opovo i Fondi Export, struja će se distribuirati iz obližnje trafo stanice koja pripada preduzeću Agros doo Opovo i ovo je privremeno rešenje samo tokom prve godine, dok će se u međuvremenu sa Elektroprivredom Srbije i Elektrodistribucijom Zrenjanin planirati zajednička investicija izgradnje trafo stanice koja bi zadovoljila rasterećenje struje i za naselje Sakule i za postojeće industrijske pogone.

U sklopu aktuelnih radova sprovodi se postavljanje kablova prečnika 150kw od trafo stanice do fabrike Fondi Exporta. Iskope i grube građevinske radove sprovodi Javno preduzeće „Mladost“ Opovo sa svojom mehanizacijom i resursima, dok postavljanje i povezivanje kablova vrši firma „Tehnika“ Vršac. Radove finansira lokalna samouprava.
dsc_5930

– Nabavkom i opremanjem mehanizacije dobili smo na kvalitetu i funkcionalnosti i ovo je u kratkom vremenskom periodu već treći projekat koji sprovodimo zajedno sa podizvođačima. Na ovaj način postajemo jedno konkurentno preduzeće koje će u budućnosti biti ozbiljan partner, ne samo lokalnoj samoupravi i mesnim zajednicama, već će moći i samostalno da izađe na tržište, izjavio je direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije