Sanacija neuslovnih objekata za stanovanje: PROJEKAT SE REALIZUJE KVALITETNO I PO PLANU

25/11/2016

PROJEKAT SE REALIZUJE KVALITETNO I PO PLANU
Baranda / Sakule, 25. novembar 2016;
[vsw id=”ZLoK9aarY0Y” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Sanacija neuslovnih objekata za stanovanje realizuje se po planu. Porodicama koje su na opštinskom konkursu dobile donacije, firma Graditelj izvodi radove, koji su ili već završeni ili su u toku. Sanacije uglavnom obuhvataju izgradnju i popravku krovnih konstrukcija i kupatila ili dogradnju novih prostorija i prozora, kao i nabavku građevinskog materijala.
dsc_5837

Predsednik opštine dr Zoran Tasić, danas je sa predsednikom Komisije koja je sprovela konkurs Slavkom Mančevim, obišao nekoliko porodica kako bi se uverio u namenu potrošenih sredstava i kvalitet izvedenih radova.

– Još jednom bih ponovio da će se već početkom naredne godine sprovesti novi, a u drugom delu i drugi konkurs za sanaciju neuslovnih objekata za stanovanje, tako da pozivam sve građane, odnosno socijalno ugrožene porodice da konkurišu, poručio je predsednik opštine.
dsc_5841

Reakcije građana koji su na konkursu dobili donacije veoma su pozitivne, zadovoljni su izvedenim radovima i ističu veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine.

Kao i na ovogodišnjem i na narednim konkursima prioritet će imati socijalno ugrožene porodice sa malom decom i osobama sa invaliditetom i naravno objekti koji su zaista neuslovni za stanovanje. Predsednik opštine ističe da nevolja i siromaštvo ne znaju za etničku i političku pripadnost tako da je osnovni kriterijum u izboru kome će se pomoći humanost i realna situacija.
dsc_5869

Iz opštinske Komisije saopštavaju da se i ranije, a nažalost i sada, sporadično javljaju zloupotrebe, odnosno da se dobijena sredstva za građevinski materijal ne utroše uvek za ono za šta su namenjena. Zbog toga, u lokalnoj samoupravi najavljuju da će svi oni koji su nenamenski trošili sredstva ubuduće biti sakcionisani nemogućnošću da apliciraju na novim konkursima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije