Drugo književno veče za nadu: PESME I PLES ZA NADU U BOLJE SUTRA

21/11/2016

PESME I PLES ZA NADU U BOLJE SUTRA
Baranda, 19. novembar 2016;
[vsw id=”jhM8kKclm8w” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

Privatna sala porodice Kljajić definitivno preuzima ulogu svojevrsnog kulturnog centra u Barandi. Već par godina u organizaciji Nade i Žarka Kljajića ovde se održavaju književni, likovni, folklorni i plesni susreti, na kojima se okupljaju i prezentuju svoje radove i umeće umetnici iz Barande, opštine Opovo i Banata.
I ove godine Kljajići su organizovali književno veče optimistički nazvano „za nadu“.
dsc_5601

– Da ne bude zabune zbog naziva manifestacije, termin nada ne označava moje ime već književno veče za sve ljude koji žele nešto dobro u životu i koji veruju u nadu i bolje sutra. Razlog organizovanja ovog susreta je želja da nešto poklonim svom mestu i ljudima koji vole lepa kulturna dešavanja. Večeras će nastupiti nekolicina pesnika ali akko je manifestacija u povoju, narednih godina očekujem mnogo veći broj umetnika, izjavila je povodom održavanja ovog književnog performansa Nada Kljajić.
dsc_5655

Program je otvoren emitovanjem kratkog filma u kojem je Nada Kljajić kao domaćin predstavila svoj rad u prosveti, književnosti i slikarstvu.

Pored Nade koja je govorila svoje aforizme i recitovala pesme, sa grupom pesnika nastupio je Radovan Vlahović iz Novog Miloševa, vlasnik prvog privatnog kulturnog centra u Banatu. Vlahović je takođe recitovao ali i predstavio ideju o osnivanju prve pesničke države.
dsc_5687

Posebni gosti manifestacije bili su članovi i pesnici Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, kao i Nadine brojne kolege prosvetari iz Kragujevca, Valjeva i Pančeva.

Između pesnika, njihovih pesama, ideja i manifesta, nastupali su članovi igračke grupe Beodens. U pitanju su izuzetno zanimljive i dopadljive tačke u kojima su predstavili više konvencionalnih plesova kao što su samba, rumba, paso doble, tango, ča ča ča, sloufoks, engleski i bečki valcer.
Još jedna lepa, zanimljiva i raznovrsna kulturna manifestacija u režiji Nade i Žarka Kljajića.
dsc_5639

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije