Lokalni put Baranda – Sakule – Idvor: SANACIJA BANKINA I UDARNIH RUPA

16/11/2016

SANACIJA BANKINA I UDARNIH RUPA
Baranda/Sakule, 16. novembar 2016;
Danas su startovali radovi na sanaciji lokalnog puta Baranda – Sakule – Idvor (idvorska raskrsnica) gde se istovremeno radi nasipanje grebanog asfalta duž bankina i uređenje putnog pojasa.
– Naš apel za pomoć koji smo uputili nadležnima u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ urodio je plodom i moram da kažem da su reagovali veoma ekspresno, tako da već danas počinju radovi na sanaciji bankina našeg lokalnog puta, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.
dsc_5295

Zbog rekonstrukcije farkaždinskog mosta i preusmeravanja saobraćaja na loklani put, što je prouzrokovalo veća oštećenja na kolovozu, kompletni radovi će biti finansirani od strane JP „Putevi Srbije“.

Radovi se sastoje od skidanja bankina grejderom, nasipanja grebanim asfaltom u širini od jednog metra, nakon čega sledi krpljenje udarnih rupa na kolovozu, a radove izvodi AD Vojvodinaput Pančevo koja deluje u okviru austrijskog građevinskog koncerna Strabag (Štrabag).
dsc_5305

S druge strane, lokalna samouprava i JP „Mladost“ Opovo sa svojim kapacitetima i podizvođačima radi uređenje putnog pojasa

– Ako nas vreme posluži očekujem da ovaj putni pravac za desetak dana bude potpuno spreman za predstojeće zimske dane, poručio je predsednik opštine napomenuvši da je u pitanju samo sanacija, a da se za narednu godinu planiraju i ozbljniji radovi na rekonstrukciji loklanog puta.
dsc_5310

Nadležni u lokalnoj samoupravi apelovali su na poljoprivrednike koji imaju zemljište uz ovaj putni pravac da ne zaoravaju bankinu kao što se to do sada redovno dešavalo, jer je putni pojas od 4 do 6 metara širine. Ako se ovo ne bude poštovalo onda ni ovi radovi nemaju nikakvog smisla.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije