Saniranje neuslovnih objekata za stanovanje: REALIZACIJA PROJEKTA U BARANDI

16/11/2016

REALIZACIJA PROJEKTA U BARANDI
Baranda, 16. novembar 2016;
Projekat saniranja neuslovnih objekata za stanovanje socijalno ugroženih porodica za koji je opredeljeno 2 miliona dinara ovih dana ulazi u finalnu fazu. Nakon izrade Pravilnika kojim se definišu uslovi konkurisanja, raspisivanja konkursa za sanaciju neuslovnih objekata za stanovanje i formiranja Komisije za procenu pristiglih zahteva, članovi Komisije su obišli svih 27 objekata za čiju sanaciju su podneti zahtevi, a zatim na osnovu stručnih procena i relevantne dokumentacije raspodelila 11 grantova u visini do 250.000 dinara.
dsc_5322

Kako su početkom meseca potpisani ugovori između lokalne samouprave i građana koji su dobili donacije, ovih dana se pristupilo realizaciji projekta u vidu nabavke građevinskog materijala i građevinskih radova koje izvodi firma „Graditelj“ iz Sakula. U većini slučajeva u pitanju su adaptacije krovova, potpornih zidova, prozora i izgradnje kupatila.
dsc_5329

Predsednik opštine dr Zoran Tasić danas je zajedno sa novinarskim ekipama RTS-a i Glasa Opova obišao tri domaćinstva u Barandi gde su radovi u toku ili gde je dopremljen građevinski materijal.

Dva najbitnija uslova koje su podnosioci zahteva morali da ispune jesu da nepkretnost u kojoj stanuju podnosilac i članovi njegovog porodičnog domaćinstva ne ispunjava osnovne uslove stanovanja i da se ugradnjom dodeljenog građevinskog materijala objekat osposobljava za upotrebu i stanovanje, kao i da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva nemaju prihode kojima bi mogli da reše svoje stambene probleme.
dsc_5334

– Naravno bilo je tu i drugih elemenata za bodovanje kao što je broj članova domaćinstva, broj male i školske dece, osobe sa invaliditetom, funkcionalnost adaptiranja objekta jer je bilo objekata koji su u takvom stanju da sa ovim sredstvima jednostavno nije funkcionalno bilo šta da se radi. Za određen broj porodica kojima je nemoguće adaptirati objekte u kojima žive uradiće se kontejneri za stanovanje, rekao je tokom današnjeg obilaska radova predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Predsednik opštine je istakao da će se budžetom za 2017. godinu sredstva za ovaj konkurs udvostručiti i poručio da svi oni koji ove godine nisu dobili donaciju apliciraju naredne godine, tokom koje će se u dva navrata raspisivati konkursi za sanaciju neuslovnih objekata.
dsc_5336

– Trudićemo se da pomognemo svim porodicama koje imaju probleme sa neuslovnim objektima u kojima žive, jer svako od njih zaslužuje bar minimum uslova, poruka je predsednika opštine.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije