Srpska napredna stranka Opovo: NAPREDNJACI SA DVOTREĆINSKOM VEĆINOM

15/11/2016

NAPREDNJACI SA DVOTREĆINSKOM VEĆINOM
Opovo, 15. novembar 2016;
Potpisivanjem pristupnica Anite Milanov i Olivere Milankov, Srpska napredna stranka sada broji 18 odbornika što u odnosu na ukupno 25 odborničkih mesta u Skupštini opštine Opovo iznosi 72%. Ovo ne samo da je rekordna većina u opovačkom parlamentu, već je i procentualno najveća većina koju Srpska napredna stranka ima u južnom Banatu. U koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije, naprednjaci imaju ukupno 20 mandata, dok se opozicija svela na pet odbornika od kojih dvoje nije zainteresovano da se pojavljuje u skupštinskim klupama.

Ove dve odbornice u opovački parlament ušle su sa lista građanskih inicijativa i imaju prethodna iskustva u lokalnom parlamentu i opštinskom veću.

Profesorka razredne nastave iz Sefkerina Olivera Milankov izjavila je da se rado odazvala pozivu predsednika opštine dr Zorana Tasića i da je to određeno priznanje za njen rad u prethodnom sazivu, kao i poverenje da može doprineti daljem razvoju opštine.
dsc_5266

– Dopada mi se slogan Srpske napredne stranke „Vojvodina zaslužuje bolje“, a ja ću se kao i do sada truditi da doprinesem boljitku naše opštine, posebno Sefkerina. Verujem da će moje učešće u radu stranke doprineti boljem razumevanju i povezivanju prosvete i kulture sa organima uprave, rekla je Olivera Milankov.

Ona se zahvalila na ukazanom poverenju sa nadom da će ga svojim radom i zalaganjem opravdati, kao i da je srećna jer će ubuduće u parlamentu biti uz svog brata odbornika Nebojšu Jankovića.

Anita Milanov je podsetila da se i u prethodnoj odborničkoj grupi trudila da doprinese sredini u kojoj živi ali, kako kaže, očigledno u tome nije uspela, tako da je dolazak u Srpsku naprednu stranku isključivo želja da svojim aktivnim političkim radom i svojom energijom kao profesor srpskog jezika i književnosti, bude deo tima koji je okupljen oko predsednika opštine i da svoj maksimalan doprinos kako bi naša sredina izgledala bar malo bolje.

– Bitna razlika je to što Srpska napredna stranka svima pruža mogućnosti. Običan čovek, pojedinac na prvom je mestu. Svi smo jednaki, svi smo vredni i svi smo dorasli ovom poslu. Zahvaljujem se članovima stranke na izuzetnom prijemu i srdačnosti, i potrudiću se da poverenje koje mi je ukazano iskoristim na pravi način, pre svega za dobrobit svih građana naše opštine, koji su mi ukazali poverenje kao odborniku, poručila je Anita Milanov.
dsc_5264

Predsednik opštine Opovo i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke dr Zoran Tasić izrazio je zadovoljstvo što je stranka dobila dva izuzetno kvalitetna člana i njihov prelazak iz GG „MS“ okarakterisao kao još jedan dokaz da je politika Srpske napredne stranke prepoznata kao stožer političke stabilnosti opštine Opovo sa ciljem da se građanima opštine omogući ekonomski napredak i bolji uslovi za svakodnevni život.

– Iz dana u dan sve smo svesniji činjenice da lokalni parlametarizam kroz političku formu zvanu „grupa građana“ nije budućnost kakvu građani zaslužuju, jer nema dovoljno snage, energije i političke vertikalnosti svih nivoa vlasti da građanima pruži neku novu dimenziju i pravo na bolju budućnost. Još jednom bi poručio svima onima koji se kriju iza saopštenja svojih političkih grupacija, da ne upiru prstom u članove Srpske napredne stranke, dajući proizvoljne kvalifikacije, već da pogledaju sebe i provere da li su im „ruke čiste“ pre nego što bilo šta izjave, rekao je povodom današnjeg događaja dr Zoran Tasić.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije