Skupština opštine Opovo: USVOJEN ČETVRTI REBALANS BUDŽETA I POTVRĐENI NOVI ODBORNIČKI MANDATI

15/11/2016

USVOJEN ČETVRTI REBALANS BUDŽETA I POTVRĐENI NOVI ODBORNIČKI MANDATI
Opovo, 15. novembar 2016;
Za sat i 45 minuta odbornici opštinskog parlamenta prešli su obiman dnevni red i usvojili sve tačke koje su bile na dnevnom redu. Usvojena je ostavka odbornika Milana Ralića, dok su novi odbornički mandati potvrđeni Draganu Stanivuku (SNS), Marini Dimitrov (SPS) i Oliveri Milankov (SNS). U novoj odborničkoj konstelaciji Srpska napredna stranka ima 18, grupa građana 5 i Socijalistička partija Srbije 2 odbornika.

Usvojen je četvrti ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta čiji je izvestilac bio rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Slavko Mančev, zatim izmene i dopune Prostornog plana opštine Opovo, kao i Odluka o nepristupanju izrade Strateške procene uticaja na životnu sredinu izmena i dopuna Prostornog plana, jer je zaključak da do istih neće doći.
dsc_5247

Odlukom o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu na teritoriji opštine Opovo utvrđuju se elementi poreza na imovinu za teritoriju opštine Opovo i to stope za obračun poreza na imovinu za obveznika koji vodi poslovne knjige i za obveznika koji ne vodi poslovne knjige, zone, sa naznakom zone koja se smatra najopremljenijom na teritoriji opštine Opovo, koeficijentima za utvrđivanje osnovice poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vodi poslovne knjige u slučaju iz člana 6. stav 8. Zakona o porezima na imovinu, stopa amortizacije na vrednost nepokretnosti koja je predmet poreza na imovinu obveznika koji ne vodi poslovne knjige.

Usvojena je Odluka o Izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo, Odluka o Statutu JP „Mladost“ Opovo, kao i Odluka o promeni sedišta preduzeća (proceduralna promena: Ive Lole Ribara bb – Ive Lole Ribara 1/J). Došlo je i do promena sastava Nadzornog odbora JP „Mladost“ Opovo, koji će sada biti u sastavu: Goran Fogl (predsednik), Anita Milanov i Marija Petrović.

Prilikom usvajanja Rešenja o prestanku mandata direktora Opštinske narodne biblioteke Pal Dečova odbornici su minutom ćutanja odali poštu preminulom umetniku i direktoru ove kulturne ustanove. Za vršioca dužnosti direktora Opštinske narodne biblioteke Opovo do sprovođenja konkursa imenovan je Čeda Vučković iz Opova.
dsc_5258

Usvojen je Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Opovo, Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglih, interno – raseljenih lica i povratnika u opštini Opovo i Izveštaj o radu za radnu 2015/16. godinu PU „Bambi“ Opovo.

Komisija za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta biće u sastavu Milena Kornović – predsednik (sudija osnovnog suda u Pančevu), Milica Filipović – zamenik predsednika (sudija osnovnog suda u Pančevu); ČLANOVI: Dejan Babić – geodetski tehničar (RGZ SKN Opovo), Milovan Milankov – dipl. inž. poljoprivrede, Nebojša Janković (odbornik), Kristina Krunić (odbornik); ZAMENICI: Jovica Stajić – geodetski tehničar (RGZ SKN Opovo), Dragana Antić – dipl. inž. poljoprivrede, Dragana Avramović (odbornik), Saša Jovičin (odbornik).

U Savetu za budžet i finansije razrešen je dužnosti član Dragomir Lazić iz Opova, a umesto njega imenovana je Tanja Jovičin iz Barande. Došlo je i do promena u Školskom odboru i Upravnom odboru PU „Bambi“. Umesto Gorana Taškovskog iz Sefkerina novi član Školskog odbora je Jelena Stankov iz Opova. Ispred predstavnika roditelja u Upravnom odboru PU „Bambi“ umesto Dragane Pantović iz Opova imenovana je Jelena Stanković iz Opova, a iz reda zaposlenih, umesto Ružice Marinkov imenovana je Stanislava Novakov.
dsc_5246

U odborničkim pitanjima odbornik Saša Jovičin je postavio pitanje ugovora ribnjaka u Sefkerinu, koji i nakon 10 godina od potpisivanja ugovora nije ni počeo da se gradi, kao i ribnjaka u Barandi koji već dve godine ne radi i da bi zbog toga Poljoprivredna inspekcija trebalo da izvrši uviđaj i sačini zapisnik, kao bi Skupština imala o tome informacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije