Esnafska slava zdravstvenih radnika: DOM ZDRAVLJA OPOVO OBELEŽIO SLAVU SVETI VRAČI KOZMA I DAMJAN

14/11/2016

DOM ZDRAVLJA OPOVO OBELEŽIO SLAVU SVETI VRAČI KOZMA I DAMJAN
Opovo, 14. novembar 2016;
Povodom esnafske slave zdravstvenih radnika Srbije Sveti vrači Kozma i Damjan, Dom zdravlja Opovo obeležio je prigodnom svečanošću praznik svojih zaštitnika. Podsetimo, prema hrišćanskoj tradiciji Kozma i Damjan su bili lekari (vračevi) iz Male Azije, čudotvorci i besrebrenici (lečili besplatno) koji su od Gospoda dobili dar izlečenja.
dsc_5214

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović pozdravila je i poželela dobrodošlicu svim gostima i istakla napore naše zdravstvene ustanove u pružanju primarne zdravstvene zaštite, kao i drugih specijalističkih usluga koje pružaju. Ona se posebno zahvalila lokalnoj samoupravi koja je prepoznala značaj funkcionisanja zdravstvene ustanove nesebično dajući podršku kako bi se nagomilani dugovi iz prethodnih perioda sanirali.
dsc_5233

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zdravstvenom ustanovom ističući činjenicu da ona pored naše opštine u oblasti hitne pomoći pokriva i delove zrenjaninske i paliluske opštine što nije ni malo lako. Tokom ove godine dugovi su smanjeni za par miliona dinara, dok će u budžetu sredstva za ovu namenu biti značajnije veći kako bi se dug smanjio na polovinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije