Sednica Školskog odbora: REVIDIRANJE PUTNIH TROŠKOVA ZAPOSLENIH

14/11/2016

REVIDIRANJE PUTNIH TROŠKOVA ZAPOSLENIH
Opovo, 14. novembar 2016;
Povodom nesrazmernih putnih troškova koji se pojavljuju u nekim javnim ustanovama, a koje finansira Opština Opovo, predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik zadužen za pravna pitanja Goran Fogl, danas su prisustvovali u učestvovali u radu Školskog odbora OŠ „Dositej Obradović“ Opovo.
Tim povodom na dnevnom redu je bio Predlog izmene i dopune Pravilnika o radu OŠ „Dositej Obradović“ Opovo.
Predsednik opštine je izneo podatak da lokalna samouprava za putne troškove školi izdvaja svakog meseca preko 400.000 dinara što godišnje iznosi gotovo 5 miliona dinara. Tasić kaže da za većinu onih koji putuju na radno mesto u Opovo iz Beograda, Pančeva i Zrenjanina nemaju zamerki ali da na osnovu saznanja koje imaju određen broj zaposlenih naplaćuje putne troškove za dva prevoznika, odnosno i GSP i Lastu.
dsc_5208

– Mi ćemo se ponašati u skladu sa zakonom i naravno da nam je obaveza da refundiramo putne troškove ali ako jedan Grad Beograd definiše pravilnik koji je vezan za putne troškove i kaže da će visina putnih troškova biti korišćena od najjeftinijeg prevoznika, u skladu sa tim i mi kao lokalna samouprava sa mnogo skromnijim budžetom moramo se ponašati. Mi ćemo biti korektni i nećemo odlučivati koga će ko izabrati za prevoznika, ali ovi pojedinci se moraju odlučiti – ili GSP ili Lasta. To je naša poslednja reč jer ako moram da odlučujem između, s jedne stane finansiranja užine za socijalno ugrožene đake, energetske efikasnosti sakulske škole ili nove učionice, a sa druge strane nezdovoljstva grupe zaposlenih, verujte mi da će moja odluka biti vrlo laka i u korist učenika, rekao je na današnjoj sednici Školskog odbora predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Predlog izmene i dopune Pravilnika o radu OŠ „Dositej Obradović“ Opovo je usvojen sa dodatkom da se za sve pojedinačne slučajeve koji nisu obuhvaćeni stavovima iz Pravilnika, odluke donese direktor uz saglasnost lokalne samouprave.
dsc_5207

Predstavnici lokalne samouprave su istakli i drugi problem koji se javlja kod zaposlenih u javnim ustanovama, a to je prijavljivanje na fiktivne adrese na osnovu čega se naplaćuju putni troškovi. U vezi toga u Stavu 2. Pravilnika dodata je rečenica „eventualne zloupotrebe mesta prebivališta nakon zaključenja ugovora o radu u svrhu pribavljanja imovinske koristi biće zakonom sankcionisano“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije