Opovački osnovci organizovali izložbeni sajam knjige: OD ISTORIJATA KNJIGE DO NAGRADNE IGRE

28/10/2016

OD ISTORIJATA KNJIGE DO NAGRADNE IGRE
Opovo, 28. oktobar 2016;
Povodom aktuelnog beogradskog sajma knjiga, u holu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, danas je održan izložbeni sajam knjige za učenike.

Idejni tvorac ovog školskog hepeninga je profesor srpskog jezika Dragomir Burnać, koji je zajedno sa učenicima i svojim koleginicama Jasnom Jovanov i  Draganom Nakev, organizovao izložbeni sajam knjige gde je predviđeno da svaki učenik donese svoju knjigu sa napisanim sinopsisom knjige i zašto je preporučuje drugima da pročitaju.
dsc_4782

Iznad izložbenog prostora nalazili su se okačeni stikeri na kojima su bili napisani citati najpoznatijih književnika, mislilaca i filozofa, dok su na stubovima kola bili polepljeni panoi na kojima su učenici mogli da pročitaju istorijat knjige od glinenih tablica do modernih štamparija.

Na pitanje koliko deca danas u eri digitalnog doba, igrica i interneta čitaju, profesor Burnać smatra da učenici čitaju onoliko koliko im nastavnik približi knjigu.
dsc_4786

– Gotovo je pravilo da deca ne čitaju ono što im je nametnuto, odnosno obaveznu lektiru, ali ako im se knjiga približi kao nešto što je lepo, a ne što je pod moranje i što nije samo za ocenu, onda mislim da će lakše pročitati. Po mom mišljenu, ako gledamo statistički, od 25 učenika oko desetak zaista čita, smatra profesor Dragomir Burnać.

Možda najveću pažnju prisutnih učenika, danas je privukla veoma originalna nagradna igra. Na jednom od stubova bio je zakačen balon u kojem su se nalazili papirići, a samo na jednom je pisao naslov knjige. Nakon bušenja balona papirići su se rasuli, a učenik koji je pokupio papir sa naslovom dobio je knjigu na poklon.
dsc_4789

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije