Bezbednost u saobraćaju: RADOVI NA UREĐENJU LOKALNOG PUTA SEFKERIN – ZRENJANINSKI PUT

28/10/2016

RADOVI NA UREĐENJU LOKALNOG PUTA SEFKERIN – ZRENJANINSKI PUT
Sefkerin, 28. oktobar 2016;
Lokalni put između Sefkerina i raskrsnice Vrbosko na zrenjaninskom magistralnom putu (Bela kuća), uslovno rečeno, dugo vremena ima status „ničije zemlje“ pa je kao takav godinama bez pravog održavanja.
dsc_4800

Administrativno, ova deonica puta pripada beogradskoj opštini Palilula, kojoj je ova sporedna saobraćajnica daleko od svih prioriteta. S druge strane, Opštini Opovo, ovaj lokalni put, posebno od izgradnje sefkerinskog mosta, a sada i novouspostavljene trase GSP linije broj 110, kao i činjenice da sefkerinski poljoprivrednici na desnoj obali Tamiša imaju 3 – 4 hiljade hektara obradivog zemljišta,  predstavlja jednu od najbitnijih lokalnih saobraćajnica.

Tokom godina uz bankine ovog puta izrasla je gusta divlja vegetacija koja ometa preglednost u vožnji i ako se tome doda odsustvo vertikalne saobraćajne signalizacije, predstavlja realnu opasnost za bezbednost u saobraćaju.
dsc_4797

Sve su to razlozi zbog čega je Opština Opovo pokrenula opsežnu akciju uređenja kompletnog putnog pojasa ove saobraćajnice. Izvoćač radova je JP Mladost Opovo koja će angažaovati i podizvođače za one radove koji nisu u njihovoj delatnosti.

– Ovaj lokalni put je bio prethodnih godina često tema na zasedanjima lokalnog parlamenta, mi smo u predizbornoj kampanji obećali da ćemo ovaj problem rešiti i svoje obećanje sada ispunjavamo. Nakon tarupanja i sečenja divlje vegetacije uz bankine, sledi čišćenje smeća, a zatim i farbanje horitontalne i postavljanje vertikalne signalizacije, izjavio je predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić, koji je danas zajedno sa direktorom JP „Mladost“ Opovo obišao radove.
dsc_4803

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije