Uvoz kvalitetnih steonih junica: REALIZACIJA PROJEKTA U SARADNJI OPŠTINE I LOKALNIH STOČARA

24/10/2016

REALIZACIJA PROJEKTA U SARADNJI OPŠTINE I LOKALNIH STOČARA
Opovo, 24. oktobar 2016;
Povodom projekta uvoza visoko kvalitetnih steonih junica rase simental i holštajn u kabinetu predsednika opštine održan je prvi, preliminarni sastanak uvoznika i zainteresovanih poljoprivrednika sa teritorije naše opštine, koji se bave stočarstvom. U ovom trenutku sedam poljoprivrednika je uključeno u projekat i oni su zainteresovani da kupe 110 krava, od toga 80 rase simental i 30 rase holštajn.
dsc_4659

– Ideja ovog projekta je da se iz opštinskog budžeta opredeli određeni deo sredstava za razvoj poljoprivrede. Mišljenja sam da prethodne aktivnosti vezane za edukaciju poljoprivrednika nisu išle u dobrom smeru. Studijska putovanja koja su finansirana iz opštinskog budžeta više su korišćena za promociju političara, a najmanje su služila za edukaciju onima kojima su bila namenjena, rekao je predsednik optine dr Zoran Tasić.

Predsednik opštine ističe da je u ovom projektu lokalna samouprava posrednik i pre svega garant, da će sve ono što se bude dogovorilo između uvoznika i naših poljoprivrednika biti i izvršeno. Lokalna samouprava će učestvovati i u pripremi dokumentacije koja podrazumeva dobijanje kreditne linije kod Razvojnog fonda Autonomne Pokrajine Vojvodine i s tim u vezi danas su u Novom Sadu zamenik predsednika opštine Miloš Markov i pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević imali radni sastanak sa predstavnicima Razvojnog fonda AP Vojvodina.
dsc_4658

Zajedno sa zainteresovanim poljoprivrednicima, lokalna samouprava je u obavezi da reši obezbeđivanje sve neophodne dokumentacije za izvršenje povraćaja sredstava od Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 55%, kao i da u naredne tri godine obezbedi osiguranje za sve steone junice koje su uvežene. Pored toga, lokalna samouprava će organizovati studijsko putovanje za svih sedam zainteresovanih poljoprivrednika, koji bi otišli u Austriju, videli ono što kupuju i na neposrednom primeru videli kako se austrijski poljoprivrednici bave stočarstvom. Tokom studijskog putovanja polovinom novembra planirano je da obiđu 40 do 50 farmi. Plan je da se projekat realizuje do kraja godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije