Sanacija farkaždinskog mosta: ZBOG VELIKE FREKVENCIJE KAMIONA OŠTEĆUJU SE LOKALNI PUTEVI

24/10/2016

ZBOG VELIKE FREKVENCIJE KAMIONA OŠTEĆUJU SE LOKALNI PUTEVI
Opovo, 24. oktobar 2016;
Zbog kompletne sanacije most kod Farkaždina već neko vreme je zatvoren i za putnički i za teretni saobraćaj, koji se sada preusmerava na dva alternativna puta. Jedan od njih je lokalni put idvorska raskrsnica – Sakule – Baranda – Opovo – Japanski cvet (zrenjaninska magistrala) što je rezultiralo značajno povećanom frekvencijom teških kamiona. Kako navode nadležni, radovi će trajati do polovine narednog meseca.
44479

Pre desetak godina, Opština Opovo je imala sličnu situacija kada se sanirao čenćanski most. Prolazak velikog broja teretnih kamiona kao posledicu je imao propadanje i brojna oštećenja na saobraćajnicama lokalne kategorije zbog čega se moralo pristupiti ozbiljnoj sanaciji kolovoza.

44487

Lokalni putevi su inače u lošem stanju, a aktuelna frekvencija teretnih vozila, samo pospešuje njihovo propadanje. U pitanju su uske saobraćajnice, kamioni se teško mimoilaze i sa putničkim vozilima, tako da ubrzano stradaju bankine ovih kolovoza.
dsc_4695

 

 

– Nažalost, izvođač radova JP Putevi Srbije nisu nas obavestili o realizaciji ovog projekta i preusmeravanja gotovo kompletnog saobraćaja, posebno teretnog, na lokalni put idvorska raskrsnica – Sakule – Baranda – Opovo – Japanski cvet, što je dovelo do znatnog oštećenja ovih kolovoza. Mi smo izvršili kompletno skeniranje cele deonice puta, konstatovali i dokumentovali stanje, tako da ćemo se narednih dana pismeno obratiti nadležnima u JP Putevi Srbije, kao i resornom ministarstvu, i tražiti da po završetku sanacije mosta kod Farkaždina, JP Putevi Srbije, u skladu sa svojim nadležnostima, izvrše sanaciju svih delova trase koji su oštećeni zbog preusmeravanja saobraćaja na naše lokalne puteve, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije