Konkurs za sanaciju neuslovnih stambenih objekata: DVA MILIONA ZA 11 PODNOSILACA ZAHTEVA

21/10/2016

DVA MILIONA ZA 11 PODNOSIOCA ZAHTEVA
Opovo, 21. oktobar 2016;
Nakon isteka Konkursa za sanaciju neuslovnih stambenih objekata na teritoriji Opštine Opovo, obilaska i bodovanja 26 objekata za koje su podneseni zahtevi, Komisija Opštinske uprave Opovo donela je odluku o finansiranju 11 sanacija, za koje je opredeljeno ukupno oko 2 miliona dinara.
Konkurs predviđa dodelu novčane pomoći koja obuhvata nabavku i ugradnju građevinskog materijala, što znači pravo na pomoć za lica koja imaju prebivalište na teritoriji Opštine Opovo i kojima je potrebna pomoć u vidu dodele građevinskog materijala i izvođenja radova na sanaciji i adaptaciji objekta u kojima stanuju kako bi poboljšali uslove stanovanja.
Dva najbitnija uslova koje su podnosioci zahteva morali da ispune jesu da nepkretnost u kojoj stanuju podnosilac i članovi njegovog porodičnog domaćinstva ne ispunjava osnovne uslove stanovanja i da se ugradnjom dodeljenog građevinskog materijala ona osposobljava za upotrebu i stanovanje (što se utvrđuje zapisnikom građevinskog inspektora), kao i da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva nemaju prihode kojima bi mogli da reše svoje stambene probleme.dsc_4337
– Stglo je puno zahteva i svaki od njih ima opravdanje, ali bilo bi kontraproduktivno da smo ukupan iznos namenjenih sredstava podelili na svih 26 zahteva, jer bi u tom slučaju grantovi bili previše mali za bilo kakvu sanaciju. Na ovaj način, izabrani su dobili ipak korektne iznose sa kojima se može uraditi zadovoljavajuća sanacija. Naravno, birali smo urgentne slučajeve i one gde postoji funkcionalnost da se sa ovim sredstvima uradi kvalitetna sanacija, rekli su članovi opštinske Komisije.42989
U lokalnoj samoupravi poručuju svim podnosiocima zahteva koji ovog puta nisu prošli na konkursu da će isti konkurs biti ponovo raspisan naredne godine nakon usvajanja opštinskog budžeta za 2017. godinu.
– I naredne godine nastavljamo sa projektom „Aktivne socijalne politike“, a za ovaj konkurs opredelićemo dvostruko veći iznos, tako da će konkurs biti raspisan dva puta tokom godine, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.
Narednih dana, podenosioci zahteva kojima je odobrena sanacija biće pozvani od strane Opštinske uprave Opovo gde će potpisati ugovore.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije