Ribočuvari kod predsednika opštine: RIBOKRADICE PAŽNJA! NOVI ŠERIF JE STIGAO U GRAD!

14/10/2016

RIBOKRADICE PAŽNJA! NOVI ŠERIF JE STIGAO U GRAD!
Opovo, 14. oktobar 2016;
Od kada donjim tokom Tamiša patroliraju ribočuvari Ribolovačkog saveza Vojvodine Slavoljub Krstić i Oliver Adžić na ovoj reci mnogo toga se promenilo i uspostavljena su neka nova pravila. Nema protekcije, a ribokradice više nigde nisu sigurne.

dsc_4341

Krstić i Adžić već godinu dana krstare rejonom od ušća Tamiša do Sefkerina, a od nedavno njihova ingerencija je proširena do opovačke ustave (brane), a kako saznajemo, po potrebi će patrolirati i uzvodnije. Ova dva nekadašnja pripadnika Vojske Srbije odlično su se snašla u novoj ulozi i u ovom trenutku važe za dva najefikasnija ribočuvara u Srbiji.

Povodom proširenja njihovog rejona i na tok Tamiša koji se nalazi na teritoriji naše opštine njih je danas primio predsednik opštine dr Zoran Tasić. Krstić i Adžić su predsednika opštine upoznali sa svojim aktivnostima i metodama rada, dok je Tasić insistirao da nastave svoje aktivnosti istim kvalitetom kao i do sada, a da će lokalna samouprava dati potrebnu podršku.

– Reka Tamiš je naše prirodno blago, moramo je čuvati, i jedan od prioriteta je da se ribokradice uklone sa naše zajedničke reke, rekao je predsednik opštine.
dsc_4346

Ribočuvari ističu odličnu saradnju sa Policijskom upravom Pančevo, kao i da su prošle nedelje imali sadržajan sastanak sa načelnikom Policijske stanice Opovo sa kojim je takođe dogovorena saradnja.

Na kraju sastanka predsednik opštine je ribočuvarima uručio po par neoprenskih (nepromočivih) rukavica i čarapa.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije