Tribina za učitelje u Kulturnom centru Zrenjanina: PREZENTACIJA DOBRE UČITELJSKE PRAKSE

12/10/2016

PREZENTACIJA DOBRE UČITELJSKE PRAKSE
Zrenjanin, 11. oktobar 2016;
U organizaciji Udruženja zrenjaninskih učitelja održana je tribina u Kulturnom centru Zrenjanina na temu „Dobre učiteljske prakse“ gde su prezentovane dve  nastavne prakse profesora razredne nastave Ivane Jovanac i Nade Kljajić iz OŠ „Dositej Obradović“ Opovo.
a3

Prvo je predstavljena  koreltivno integrativna nastava u sklopu sistematizacije i  tematskog dana. Kroz narodnu tradiciju, prikazan je  svadbeni običaji  kao scenski prikaz. Tematski dan je bio  realizovan  9. aprila 2014. godine u četvrtom razredu u IO „Zoran Petrović“ u Sakulama. Rad je predstavljen na Saboru učitelja 2015. godine. Cilj aktivnosti je bio upoznavanje i negovanje običaja, očuvanje Narodne tradicije i običaja u Banatu. Ovu aktivnost je osmislila i sprovela u delo profesor razredne nastave Ivana Jovanac.
a2

Kao druga nastavna  akivnost je predstavljena interaktivno egzemplarna nastava – realizovana na 2 časa srpskog jezika i 2 časa likovne kulture u četvrtom razredu, 2. marta 2016.godine povodom obeležavanja „Svetskog dana knjige“ u  IO „Olga Petrov“ u Barandi. Rad je prezentovan i na Saboru učitelja 2016. godine i na Stručnom skupu -Udruženja Gružanskih Učitelja 2016. godine gde je proglašen za najbolju nastavnu praksu. Cilj aktivnosti je povezivanje egzemplarnih i analognih sadržaja kroz stvaralački rad pisanja knjige i učenika i nastavnika. Aktivnost osmislila i sprovela u delo profesor razredne nastave Nada Kljajić (više o ovoj prezentaciji na blogu „ Nada Kljajić“).
3

Tribina je bila odlično posećena (36 prisutnih, 30 anketiranih). Na osnovu evolucionih listi zaključeno je da su kolege u velikoj meri  zadovoljni pruženim informacijama (70%)  i načinom prezentovanja (80%). Da im je sadržaj poznat, ali da su i nešto novo čuli (90%). Da je sadržaj primenljiv u nastavi (100%). Način prezentovanja  se kolegama svideo (80%) i bio interesantan (70%). Takođe ih je održana tribina navela na razmišljanje (60%) i ocenili su je peticom (80%). Na osnovu ovih podataka zaključak je nedvosmislen: Neophodno je i potrebno, povremeno prikazivati kolegama primenljive nastavne i vannastavne aktivnosti, kao podstrek za dalji i još bolji rad sa đacima.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije