Šah – Vojvođanska liga grupa Banat: ČETVRTO MESTO ZA ŠK BATA ĆOSIĆ

02/10/2016

u SPORT

ČETVRTO MESTO ZA ŠK BATA ĆOSIĆ
Opovo, 02. oktobar 2016;
Naši šahisti su i ovu godinu odigrali bez ambicija za povratak u Drugu ligu Republike Srbije, naravno,  pitanje takmičenja u elitnim ligama je i pitanje finansijkse moći klubova.  Za takmičenje u vojvodjanskoj ligi Opovčani imaju dovoljno sredstava i ispunjavaju sve obaveze prema Šahovskom Savezu Vojvodine.

Svi šahovski savezI u Republici pokušavaju da se na razno-razne načine snalaze kako bi smanjili troškove takmičarskim ekipa. Najčešći slučaj pokušaja smanjenja troškova je “cepkanje” liga na što manju teritorija, pa tako , na primer, nekadašnja jedinstvena vojvodjanska liga koja je brojala 12 klubova prvo je podeljena na tri grupe po 12 klubova: Srem, Bačka i Banat. E, onda se uvidelo da je Banat “veći” od Srema I Bačke pa se još dodatno grupa Banat podelila na “sever” i “jug” sa po 10 klubova, tako da sada samo lige Vojvodine broje preko 40 klubova. Tačno je, troškovi su smanjeni ali je I kvalitet unižen. Povrh svega, ove godine Šahovski Savez Vojvodine je odlučio da se u ligama Vojvodine igra na šest tabli umesto na dosadašnjih osam. Nije jasno kako to smanjuje troškove takmičenja ali sasvim jasno dodatno urušava I kvantitet I kvalitet.

KaKo saznajemo, i ove godine kao i protekle, vršački šahisti nakon odbrane titule neće nastupiti u Drugoj ligi Srbije.

I na kraju još vest da je u pojedinačnom plasmanu (koristi se samo za statističke potrebe) u konkurenciji oko 150 igrača najkorisniji igrač lige Goran Vlajković iz opovačkog šahovskog kluba “Bata Ćosić” sa osvojenih 7,5 poena iz devet partija, bez poraza.

Konačna tabela Vojvođanske lige – grupa Banat: 1. Bora Kostić (Vršac); 2. Kovačica; 3. Radnički (Kovin); 4. Bata Ćosić (Opovo); 5. Sloga (Plandište); 6. UNirea (Ritiševo); 7. Alibunar; 8. Banatski Karlovac; 9. PAŠK (Pančevo); 10. Budućnost (Banatski Brestovac).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

najnovije

najčitanije