Pomoć za sanaciju neuslovnih stambenih objekata: KONKURSOM PREDVIĐENO DVA MILIONA DINARA

27/09/2016

KONKURSOM PREDVIĐENO DVA MILIONA DINARA
Opovo, 27. septembar 2016;
Rebalansom opštinskog budžeta opredeljeno je 2 miliona dinara za novi projekat pomoći socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Opštine Opovo. Povodom ovog projekta raspisan je Konkurs za dodelu novčane pomoći koja obuhvata nabavku i ugradnju građevinskog materijala, što znači pravo na pomoć za lica koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Opovo i kojima je potrebna pomoć u vidu dodele građevinskog materijala i izvođenja radova na sanaciji i adaptaciji objekta u kojima stanuju kako bi poboljšali uslove stanovanja.
43123

Dva najbitnija uslova koje su podnosioci zahteva morali da ispune jesu da nepkretnost u kojoj stanuju podnosilac i članovi njegovog porodičnog domaćinstva ne ispunjava osnovne uslove stanovanja i da se ugradnjom dodeljenog građevinskog materijala ona osposobljava za upotrebu i stanovanje (što se utvrđuje zapisnikom građevinskog inspektora), kao i da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva nemaju prihode kojima bi mogli da reše svoje stambene probleme.

Za sve pristigle prijave, kojih je nakon isteka konkursa bilo oko dvadesetak, četvoročlana Komisija Opštinske uprave Opovo, izašla je na teren i posetila sve lokacije, odnosno objekte za koje su se tražila sredstva za sanaciju.
43106

Tokom obilaska terena, komisiju je pratila i naša novinarska ekipa koja je zabeležila i na licu mesta imala priliku da se uveri u kakvim sve neuslovnim objektima pojedine porodice žive. Poluurušene kuće od naboja, krovovi koji se jedva drže na neku potporu, vlaga, napukli zidovi i temelji koji tonu, mali prostori gde živi 6 – 8 osoba, zapuštena deca, domaćinstva koja su i po deset godina bez struje.

– Neće nam biti lako da rasporedimo namenjena sredstva jer svaki od ovih zahteva ispunjava propisane uslove konkursa. Zaista sam, prvo kao čovek, potresen onim što sam video, ali da bi smo bili praktični i da bi smo zaista mogli da od opredeljenih sredstava bar donekle rešimo nekim porodicama stambene probleme, moraćemo se, bar za sada, odlučiti da pomognemo njih desetak, izjavio je povodom ovog projekta predsednik Komisije Slavko Mančev.
43108

Kako najavljuju u lokalnoj samoupravi i naredne godine opredeliće se, ali ovog puta nešto veća sredstva za ovaj konkurs.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije