Centar za socijalni rad Opovo: PROJEKAT LIČNI PRATILAC DETETA I UČENIKA

27/09/2016

PROJEKAT LIČNI PRATILAC DETETA I UČENIKA
Opovo, 27. septembar 2016;
Od 26. septembra startovala je realizacija projekta „Lični pratilac deteta i učenika“. Projektu je prethodila Odluka Opštinskog veća o donošenju Pravilnika o ličnom pratiocu deteta i učenika iz avgusta meseca ove godine, nakon čega su usledile predradnje i procedure za njegovu realizaciju.
Projekat, koji će trajati do kraja ove godine, odnosno završetka prvog polugodišta, finansira Opština Opovo, koja je zaključila ugovor sa Centrom za socijalni rad Opovo kao pružaocem usluga, a projekat će se verovatno nastaviti i u narednoj godini sa projektovanjem i usvajanjem opštinskog budžeta za 2017. godinu.
Postupak se sprovodi tako što Interresorna komisija Opštine Opovo daje mišljenje o potrebi angažovanja ličnog pratioca detetu i učeniku kojem je zbog zdravstvenih problema, telesnog invaliditeta ili višestrukih i senzornih poteškoća, potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu. O pravu na uslugu ličnog pratioca odlučuje Centar za socijalni rad rešenjem.

Usluga ličnog pratioca dostupna je detetu i učeniku pod uslovom da je uključeno u vaspitno – obrazovnu ustanovu, odnosno školu, do kraja redovnog školovanja, uključujući završetak srednje škole i to tokom celodnevne nastave, produženog boravka, vannastavnih aktivnosti, izvođenja nastave u prirodi, izleta, ekskurzija, odmora i sl.

U ovoj fazi projekta tri pratioca sa četvoro dece. Dvoje dece je iz Opova i po jedno iz Barande i Sefkerina.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije