Partija ujedinjenih penzionera Srbije Opovo: SAOPŠTENJE OPŠTINSKOG ODBORA PUPS OPOVO

18/09/2016

SAOPŠTENJE OPŠTINSKOG ODBORA PUPS OPOVO
Opovo, 18. septembar 2016;
Opštinski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije Opovo na svojoj 3. redovnoj sednici održanoj 16. septembra 2016. godine razmatrao je tekuća unutrašnja pitanja kao što su usvajanje zapisnika sa pretnodne dve sednice,, Programske zadatke do kraja godine, Finansijski izveštaj za polugodište 2016. godine i druga pitanja.
Pored članova Odbora sednici je prisustvovao Predsednik Pokrajinskog odbora gospodin Miroslav Španović.
Programski zadaci , s obzirom na nasleđeno stanje su u osnovi definisali zadatke organa Opštinske organizacije, međutim u diskusiji u kojoj su učestvovali Jović Miroljub, Jovanovski Gligorije Bohanec Jelica i drugi otvorena su brojna pitanja, pre svega pitanja socijalne politike, zdravstvene zaštite, komunalnih usluga i druga.
U diskusiji je učestvovao i gospodin Miroslav Španović, koji se osvrnuo na diskusiju Jovića, ističući da sve o čemu je diskutovao, prestavlja problem u celoj državi. U daljoj diskusiji je govorio o nasleđenom stanju u Opštinskoj organizaciji, ali je pohvalio sadašnji rad Opštinske organizacije.

Ukupna diskusija je predložene Programske zadatke dopunila pitanjima :
-Rešavanje pitanja zdravstvene zaštite, zalažući da se otvori pitanje lečenja naših građana u zdravstvenim ustanovama Beograda.
-Pitanja socijalne zaštite najsiromašnijih sugrađana, a posebno penzionera koji su u stanju socijalnih potreba.
Bilo je reči o usklađivanju redova vožnje prevoznika  koji saobrađaju na tertotoriji opštine, pitanje participacije trškova odlaska na specijalističke preglede za penzionere koji  imaju izuzetno niske penzije.
Sumirajući diskusiju Predsednik Opštinskog odbora Milivoje Stegić je konstatovao da je sadašnja lokalna samouprava posvećena rešavanju socijalnih potreba stanovništva, o čemu svedoči raspodela budžetskih srestava, te izmena Odluke o socijalnoj zaštiti, kojom je umesto dosadašnjih 5.000 dinara kao maksimum predviđeno da se u određenim slučajevima može odobriti socijalna pomoć do visine prosečnog ličnog dohodka na nivou Republike.. Socijalna davanja pripadaju svim stanovnicima opštine koji su u stanju socijalne potrebe, te to važi i za penzionere, mada se oni retko javljaju.

Milivoje Stegić, predsednik OO PUPS Opovo

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije