Zaštita životne sredine: EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI OD 16. DO 22. SEPTEMBRA

17/09/2016

EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI OD 16. DO 22. SEPTEMBRA
Opovo, 16. septembar 2016. godine
Evropska nedelja mobilnosti predstavlja godišnju kampanju započetu 2002. godine u kojoj je prošle godine učestvovalo 1873 gradova i opština  širom Evrope, uključujući i opštinu Opovo. Cilj kampanje je da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanja biciklista i pešaka.
Ove godine Evropska nedelja mobilnosti organizuje se na temu  „Inteligentna mobilnost-snažna ekonomija“ sa posebnim naglaskom na akcije kojima se štedi energija, štiti životna sredina i posredno jača ekonomija.
mobilnost1

 

 

 

 

 

 

 

Korist od ovakvog ponašanja u transportu je višestruka. Oni koji putuju aktivno osećaju zdravstvenu blagodat, produktivniji su na poslu, štede energetske resurse i ne zagađuju okolinu.

Pozivamo sve naše sugrađane, od najstarijih, preko radnoaktivnih  do najmlađih, da se u skladu sa svojim mogućnostima i afinitetima odluče da ove nedelje do svojih odredišta stižu pešice, biciklama, rolerima, skejtovima, češće nego inače.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije