Donacija iz Nemačke: KLUPE I STOLICE ZA OSNOVNU ŠKOLU

14/09/2016

KLUPE I STOLICE ZA OSNOVNU ŠKOLU
Opovo, 14. septembar 2016;
Donacijom koja je stigla iz Nemačke, Osnovna škola „Dositej Obradović“ bogatija je za 150 školskih klupa i 300 stolica. Donacija je realizovana posredstvom Srpske pravoslavne opštine Opovo i sveštenika Saše Čatlajića, sveštenika SPC u Visbadenu Aleksandra Markovića, a pre svega humanitarnom nemačko – srpskom tandemu Fridhelm Kiršbaum i Marinko Arambašić.
dsc_2436

Kiršbaum i Arambašić su organizovali niz humanitarnih akcija i svojim šleperom dopremili tone raznih humanitarnih pomoći kako u Srbiju, tako i u zemlje u našem okruženju. Ovog puta šleper Kiršbauma je stigao u Opovo.
dsc_2450

Prakasa u nemačkim školama je da se na svake dve godine menjaju klupe i stolice. Gotovo nov školski nameštaj Kiršbaum preuzima i u saradnji sa humanitarnim i drugim organizacijama prosleđuje tamo gde su najpotrebnije. Opovački sveštenik Saša Čatlajić je preko svog prijatelja i kolege sveštenika Aleksandra Markovića stupio u kontakt sa Kiršbaumom i rezultat ove saradnje su klupe i stolice za osnovnu školu.
dsc_2452

– Ovo je prva ali ne i poslednja donacija koja će stići u Opovo od strane Kiršbauma i Arambašića, jer planiramo da pomognemo i vrtić i crkvu u Opovu. Kada ima ljudi dobre volje ništa nije nemoguće, a crkva će nastaviti da traži donatore i ovim pokazujemo da nisu tačne one zlonamerne tvrdnje da crkva samo traži nešto, jer se crkva oduvek bavila humanitarnim radom i oduvek želela da pomogne i da daje, izjavio je povodom ove donacije sveštenik Saša Čatlajić.

U trenutku kada je prispeo kamion – šleper, svi prisutni u školi, nastavnici (prekinuli nastavničko veće), učenici koji su krenuli kućama, higijeničari, pridružili su se istovaru i unošenju klupa i stolica u objekat škole, a nešto kasnije stigli su i radnici JP „Mladost“ Opovo da pomognu akciju.
dsc_2453-arambasic-catlajic-kirsbaum

Nakon istovara za goste je priređen ručak koji je sponzorisao Restoran „Boba“, a predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov zamenik Miloš Markov uručili su poklone donatorima i razgovarali o novim humanitarnim projektima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije