Dani košarke: KRIS KROSU TROFEJ, JOVAN BUDIMIROV MVP TURNIRA

11/09/2016

u SPORT

KRIS KROSU TROFEJ, JOVAN BUDIMIROV MVP TURNIRA
Opovo, 10. septembar 2016;
[vsw id=”Mkzr_NVI3Qg” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Kao i prethodnog vikenda i danas su tribine i tereni na sportsko rekretaivnom centru u Opovu bile krcate. Navijači su bodrili svoje ekipe, a oko pedesetak dečaka iz četiri kluba borilo se za pobednički trofej pionirskog turnira u košarci.

Uz svesrdnu podršku lokalne samouprave i preduzeća Agros d.o.o. Opovo, organizator ove lepe sportske manifestacije bio je opovački košarkaški klub. U tri dana, prethodnog i ovog vikenda, održano je tri turnira za mlađe pionirke, pionirke i danas pionire, na kojima je učestvovalo sedam klubova sa 11 ekipa iz Opova, Zemuna, Beograda i Pančeva.
dsc_2330

Predsednik opštine je i ovog puta pozdravio takmičare, organizatore i sve prisutne istakavši značaj sporta za mlade, kao i gostoprimstvo domaćina.

– Puno mi je srce i zaista sam srećan kada na ovom mestu vidim ovoliki broj dečaka i devojčica koji se bave sportom, jer ovi tereni su i napravljeni za njih. Nije bitno koje prvi, a ko četvrti, važno je da se ova deca bave sportom i zdravo razvijaju. Rekao sam puno puta, a ponoviću i sada, lokalna samouprava će uvek podržavati sve prave sportske manifestacije kada su u pitanju deca, poručio je predsednik opštine.
dsc_2344

Na današnjem turniru učestvovali su domaćin Opovo 99, pančevački Kris Kros, Partizan Reba i Zvezdara iz Beograda. U polufinalnim mečevima, Opovčani su pobedili ekipu Partizan Reba, dok je Kris Kros bio bolji od Zvezdare. U utakmici za treće mesto Zvezdara je pobedila Partizan, a u velikom finalu Kris Kros je zasleženo slavio i ubedljivo savladao Opovčane, koji su, mora se priznati, imali veliku podršku sa tribina.

Medalje i pehare uručili su jedan od trenera Opova Marko Habanek, menadžerka hotela „Stari Banat“ Olivera Mihajlović i predsednik opštine dr Zoran Tasić.
dsc_2342

Ispred organizatora turnira za naš interent portal izjavu je dao trener Dejan Fogl izrazivši zadovoljstvo organizacijom, odzivom klubova učesnika, navijača, volontera i sponzora turnira.

– Svi klubovi koje smo pozvali odazvali su se, utakmice su bile kvalitetne, mnoge neizvesne, puno dece je bilo na terenu, kao i publike na tribinama. Zahvalio bih se pre svega lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, kao i preduzeću Agros, osnovnoj školi koja nam je ustupila svlačionice i brojnim volonterima bez kojih ovaj turnir ne bi mogao da se održi, rekao je trener opovačkih pionira Dejan Fogl.
dsc_2347

Pioniri Opova nisu ovog puta uspeli da osvoje trofej ali je zato njihov košarkaš Jovan Budimirov podigao trofej namenjen za najboljeg igrača turnira, što je izazvalo ovacije kod navijača.

Sa najmlađim igračima opovačkog košarkaškog kluba vidimo se do sledećeg turnira i početka prvenstva, a to je vrlo skoro.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Sefkerinci i Sakuljani rutinski „odradili“ utakmice

Fudbal: Sefkerinci i Sakuljani rutinski „odradili“ utakmice

Sefkerinci i Sakuljani rutinski „odradili“ utakmice SEFKERIN / SAKULE, 5. maj 2024 – Naši klubovi ostvarili su sigurne pobede u 22. kolu Druge južnobanatske lige – zapad. TEMPO (Sefkerin) – JUGOSLAVIJA (Jabuka) 4:0 (2:0); U početku izgledalo je da će utakmica biti...

Fudbal: Trijumf Baranđana u Glogonju

Fudbal: Trijumf Baranđana u Glogonju

Trijumf Baranđana u Glogonju BARANDA, 5. maj 2024 – Radnički ovog proleća često iznenađuje svoje navijače, više puta je to bilo neprijatno u mečevima gde su se očekivali sigurni bodovi, međutim, ovog puta prijatno iznenađenje stiže sa gostovanja u Glogonju. GLOGONJ –...

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“ OPOVO, 4. maj 2024 – Fudbaleri Omladinca nastavljaju sa „rafalnom paljbom“ po protivničkim golmanima. U 17. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je dočekao Borac iz Pločice i zabeležio novu ubedljivu...

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Fudbal u Sefkerinu i Sakulama   OPOVO, 4. maj 2024 – U nedelju nastupaju tri naša fudbalska kluba. Baranđani gostuju u Glogonju, Sefkerinci dočekuju Jugoslaviju iz Jabuke, dok su Sakuljani domaćini pančevačkom Voji Gačiću. Opovčani su meč 17. kola opštinske lige...

najnovije

najčitanije