Streljaštvo – južnobanatska liga: LU OPOVO, NOVI – STARI PRVACI U TRAPU

09/09/2016

u SPORT

LU OPOVO, NOVI – STARI PRVACI U TRAPU
Sakule, 09. septembar 2016;
Odličnim nastupom u poslednjem kolu Južnobanatske lige, koje je održano 4. septembra u Kovilovu, streljačka ekipa LU Opovo overila je titulu i prvo mesto u trapu za 2016. godinu. Domaćin poslednjeg kola je bila ekipa Uzdina, ali naši strelci su pucali kao da se utakmica organizuje u Sakulama što im je obezbedilo prvo mesto na utakmici ali i u ligi, i to im je treći put za redom.
I u pojedinačnoj konkurenciji naši strelci su ostvarili zapažene rezultate. Ljubomir Bitević je osvojio prvo mesto u seniorskoj konkurenciji, dok je Mirko Blagojev bio ubedljiv kod veterana.
Krajem avgusta Lovački savez Srbije je na poziv Lovačkog saveza Slovenije poslao šestočlanu ekipu reprezentacije na prijateljsku utakmicu. Slovenci su, inače prošlogodišnji evropski prvaci, a utakmica je organizovana u mestu Pragersko na strelištu Gaj. Za srpsku reprezentaciju nastupio je i naš strelac Ljubomir Bitević.
Takmičenje je održano u pet disciplina iz karabina u kalibru 22 Hornet. Gađala se meta srndaća na 100 metara, stojeći stav oslonac na stub bočno; divokoza na 100 metara, stojeći stav oslonac sa strane lovačkog štapa, meta vepra na 100 metara, oslonac na kratkom štapu; vepar u trku na 50 metara iz ruku; lisica na 100 metara ležeći stav, oslonac samo laktovi. Mada su ovakva takmičenja ređa kod nas jer u Vojvodini nema uslova, Bitević je od mogućih 250 krugova ubio 207, što je veoma visok rezultat. Usledio je zatim trap, što je našim reprezentativcima nešto jača strana, tako da je nakon sveobuhvatnog sabiranja slovenačka ekipa ipak bila bolja za 19 bodova.
– Kolege iz Slovenije su nas sjajno primile, bilo je dobro druženje, tako da smo izuzetno zadovoljni ovom prijateljskom utakmicom i iskustvom, izjavio je za Glas Opova predsednik streljaštva Lovačkog saveza Srbije Blagoje Mirkov.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije