Rešavanje aktuelnog problema: SPROVODI SE AKCIJA HVATANJA I ZBRINJAVANJA PASA LUTALICA

08/09/2016

SPROVODI SE AKCIJA HVATANJA I ZBRINJAVANJA PASA LUTALICA
Opovo, 08. septembar 2016;
Poslednjih godina psi lutalice su postali veliki problem naše opštine ali i većine drugih lokalnih samouprava u Srbiji. Njihova velika brojnost, nažalost, često i agresivnost, rezultirali su brojnim napadima i nanošenjem, ponekad i težih telesnih povreda gotovo u svim naseljima naše opštine.
dscn4046

Danas je, u okviru prve u nizu planiranih akcija hvatanja pasa lutalica, uklonjeno i zbrinuto 11 životinja na teritoriji opštine. Prvo hvatanje obuhvatilo je lokacije sa najvećim brojem primećenih pasa: u Sefkerinu kod mesare Cicvarić i škole, u centru Opova i na kraju ulice Svetozara Markovića, kao i u školskom dvorištu i parku u Barandi.

Kako opština Opovo, kao i niz drugih lokalnih samouprava u Srbiji, još uvek nije u finansijskoj mogućnosti da organizuje svoju zoohigijensku službu za hvatanje i prihvatilište za dalje zbrinjavanje uhvaćenih pasa,ovaj problem se za sada rešava  na osnovu ugovora koji je sklopljen sa Veterinarskom stanicom Pančevo, u saradnji sa veterinarskom ambulantom NN Vet iz Opova.
dscn4049

Govorimo o dugoročnom i veoma raširenom problemu koji može biti rešen ne samo ispunjenjem zakonskih obaveza lokalnih samouprava, već i jačanjem svesti građana u smislu odgovornosti i brige prema životinjama kao i društava za zaštitu životinja koja bi umesto toga što otežavaju sva dovijanja i angažovanja nadležnih službi mogla da usmere mogućnosti i sredstva u pravcu trajnog i humanog rešenja pitanja napuštenih životinja.
dscn4058

Sutra i narednih dana, nastavljaju se akcije hvatanja i zbrinjavanja napuštenih pasa sve dok ih ima na ulicama svih naseljenih mesta naše opštine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije