Otvoreno kung fu prvenstvo Balkana: NIKOLA STANKOV PRVAK BALKANA

04/09/2016

u SPORT

NIKOLA STANKOV PRVAK BALKANA
Novi Bečej, 03. septembar 2016;
Tradiciju da se sa velikih i međunarodnih takmičenja ne vraćaju bez odličja, sportisti Borilačkog kluba „Dragon“ iz Sefkerina nisu ni ovog puta izneverili. Državni šampion i reprezentativac Nikola Stankov, osvojio je titulu šampiona Balkana i u Sefkerin doneo novu zlatnu medalju.
received_303890819981272

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otvoreno prvenstvo Balkana u kung-fu sportu održano je u novobečejskoj hali sportova 3. septembra. Srpski kung-fu vušu savez odlično je organizovao prvenstvo uz podršku Balkanske federacije za ovaj borilački sport. Na ovom velikom takmičenju su učestvovale ekipe klubova iz Irana, Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Srbije. Puna hala sportova, odličan kvalitet takmičara koji su nastupali u dva borilišta do kasno u noć, kada se došlo i do finala, odnosno najboljih borbi u punom kontaktu.

Stankov je prošao eliminacione borbe i ušao u veoma jak polufinalni meč gde je ubedljivo na tehniku savladao rivala. Nakon toga je u finalnom meču, kako je obećao uoči takmičenja da će ići na nokaut sistem radi sigurne pobede, ispunio obećanje. Prštalo je sve po ringu, dva kolosa su u žestokoj borbi prikazala šta je pravi puni kontakt u borilačkom sportu, a to je bio i poslednji meč na ovom prvenstvu.

Srpski šampion i reprezentativac Nikola Stankov osvojio je zlatnu medalju i titulu šampiona Balkana u poluteškoj kategoriji do 85 kg. u seniorskoj klasi.

U klasi juniora još jedan uspeh za sefkerinskog takmičara Nemanju Manića, koji je osvojio bronzanu medalju.

– Ispunio sam svoje obećanje i ovo zlato doprinosi mom rejtingu za buduću profesionalnu karijeru. Ovom prilikom pozivam ljubitelje borilačkog sporta punog kontakta bilo kog stila, da dođu u klub “Dragon” Sefkerin, da treniramo zajedno, da pomognete i meni i sebi baveći se sportom, poruka je Stankova.

Sve informacije na telefon 064/912-67-66

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Trijumf Baranđana u Glogonju

Fudbal: Trijumf Baranđana u Glogonju

Trijumf Baranđana u Glogonju BARANDA, 5. maj 2024 – Radnički ovog proleća često iznenađuje svoje navijače, više puta je to bilo neprijatno u mečevima gde su se očekivali sigurni bodovi, međutim, ovog puta prijatno iznenađenje stiže sa gostovanja u Glogonju. GLOGONJ –...

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“ OPOVO, 4. maj 2024 – Fudbaleri Omladinca nastavljaju sa „rafalnom paljbom“ po protivničkim golmanima. U 17. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je dočekao Borac iz Pločice i zabeležio novu ubedljivu...

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Fudbal u Sefkerinu i Sakulama   OPOVO, 4. maj 2024 – U nedelju nastupaju tri naša fudbalska kluba. Baranđani gostuju u Glogonju, Sefkerinci dočekuju Jugoslaviju iz Jabuke, dok su Sakuljani domaćini pančevačkom Voji Gačiću. Opovčani su meč 17. kola opštinske lige...

najnovije

najčitanije